niveau D/E (1e/2e divisie)

Bilbao / Dirk van der Niet
Black Tulip / Matthijs Kruik
Catenanes / Dirk van der Niet
Concerto No. 1 - Malá Fatra / Andreas van Zoelen
Danse Finale
/ Kees Schoonenbeek
H2-Overture / Egbert Woerdeman
Het Danstheater / Matthijs Kruik / arr. Dirk van der Niet (voor spreekstem en harmonie orkest)
La Parisiènne / Thijs van Otterloo (met sopraan- of altsaxofoon solo ad lib.)
Majuda / Frits Kox
Mars to ?? / Wilbert Bulsink
Nero / Matthijs Kruik
Notre Dame / Kees Schoonenbeek
Overhoeks / Dirk van der Niet
Poème des Composés / Dick Hesselink

Rumanian Dances / Paul Dzon
States of Mind - 'Six Scenes de Ballet' / Jan Bosveld
Symphonie XI / Jan van Dijk
The Black Light / Kees Schoonenbeek
The Unknown / Suzanne Kuit
Un faux pas de deux / Dirk van der Niet
Wallenstein (Opus 1000) / Jan van Dijk
Weet of Rust (Opus 916) / Jan van Dijk / arr. Bastiaan Blomhert
Poème des Composés / Dick Hesselink I

Poème des Composés is een spel van verbindingen. Dick Hesselink speelt in dit muziekgedicht een spel van vervlechtingen en toevallige en natuurlijke associaties. Bovendien wil de componist middels dit gedicht een poging doen om verbinding als thema wereldwijd weer op de kaart te zetten, opdat de wereld niet uit elkaar valt.

Niv. E  

Tijdsduur: ± 4.25 min. Prijs: € 138,- Bestelnummer: (16.H553)
TTT
Black Tulip / Matthijs Kruik I
partituur en geluidsopname

Een ijzersterke concert opening, gecomponeerd in opdracht van het Muziekuitleen- en Informatiecentrum (MUI), onderdeel van Biblioservice Gelderland te Arnhem en opgedragen aan de Koninklijk Erkende Vriezenveense Harmonie en haar dirigent Arnold Span jr. in het kader van het project 'LenteWind 2010' in Vriezenveen, waar het op 17 april 2010 in première ging. De geschiedenis van de zwarte tulp gaat terug tot de zestiende eeuw, toen de tulp vanuit Centraal-Azië naar Nederland geïmporteerd werd. Al heel snel daarna ontstond een hele cultus om te proberen een zwarte tulp te kweken, hetgeen tot nu toe onmogelijk bleek. De mystiek rondom de zwarte tulp inspireerde Matthijs Kruik, zelf geboren en getogen in de Bollenstreek, tot het componeren van dit korte, maar krachtige openingswerk.
Koninklijk Erkende Vriezenveense Harmonie o.l.v. Arnold Span

Niv. D  

Tijdsduur: ± 2 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (10.H437)
TTT
Nero / Matthijs Kruik I

In dit werk heeft Matthijs Kruik het turbulente leven van de Romeinse keizer Nero in klank gezet. Bij zijn aantreden, in 54 na Christus, belooft Nero een einde te zullen maken aan de heersende armoede en corruptie de kop in te zullen drukken. Dit lijkt ook te lukken, want de eerste vijf jaren van zijn regering zijn een schoolvoorbeeld van goed landsbestuur. Hij beëindigt daadwerkelijk de wantoestanden die ontstaan zijn door corrupte ambtenaren. Hij laat feesten en gevechten in de arena’s organiseren en spreekt met de burgers op straat over het bestuur. Hij deelt bonnen uit voor gratis koren, meubels en dergelijke. Hij zegt niet alleen, maar bewijst ook, dat hij wil regeren naar het voorbeeld van zijn voorganger, keizer Augustus. Naarmate de jaren vorderen, verliest Nero de staatszaken echter uit het oog en loopt zijn regeren danig in het honderd. Grootse feesten en braspartijen, gokken, corrupte ambtenaren en nog veel ergere dingen komen voorbij in deze intrigerende compositie met als triest slot de uiteindelijke ondergang van Nero en de moord op hem door een vrijgekomen slaaf! (Geluidsvoorbeeld: live-opname Shell-harmonie o.l.v. Jan Schut tijdens 'Blazen in de Beurs' 2010 in de Beurs van berlage te Amsterdam )

Niv. E  

Tijdsduur: ± 12 min. Prijs: € 216,- Bestelnummer: (09.H432)
TTT
La Parisiènne / Thijs van Otterloo (harmonie met solo voor sopraan- of altsax ad lib.) I
Partituur en geluidsopname

Gecomponeerd in opdracht van het Muziekuitleen- en Informatiecentrum (MUI), onderdeel van Biblioservice Gelderland te Arnhem en opgedragen aan Harmonie St. Caecilia Blerick en haar dirigent Andreas van Zoelen ter gelegenheid van het project 'LenteWind 2009' te Blerick. Het thema is geschreven in een woelige periode op het persoonlijke vlak van de componist. Na een mooie vakantie in Parijs werd het weer actueel en Thijs werkte het uit tot deze fantastische ballade: kleurrijk geinstrumenteerde romantiek!! (geluidsfragmenten: CD Lentewind 2009 / Harmonie St. Caecilia Blerick o.l.v. Andreas van Zoelen met Thijs van Otterloo - sopraansax)

Niv. D/E  

Tijdsduur: ± 5 min. Prijs: € 193,- Bestelnummer: (09.H410)
TTT
Overhoeks / Dirk van der Niet I

In Overhoeks wordt een muzikale impressie gegeven van het tegenover het Amsterdamse Centraal station gelegen terrein rond Overhoeks, het markante Shell-gebouw dat het terrein domineert. De drie delen beschrijven drie tijdsperioden: 1. 1960-1980: Hoogtijdagen research; er werken zo'n 2200 medewerkers in het Amsterdamse Shell laboratorium aan een veelheid van chemische en fysische onderzoeksgebieden. 2. 1980-2005: Sanering; Shell gaat zich concentreren op olie en bulk chemie. De research komt meer in dienst te staan van technische ondersteuning. 3. Het Heden (2008): Transformatie; van het terrein met als doelstelling: wonen naast werken: Er is een nieuw laboratorium gebouwd en op het terrein rond Overhoeks verschijnt een swingende woonwijk voor een dynamische generatie Amsterdammers. Het werk werd gecomponeerd in opdracht van de Shell Harmonie Amsterdam ter gelegenheid van haar 70-jarig bestaan in oktober 2008. (geluidsfragmenten: live-opname CD Lentewind 2010 / Koninklijk Erkende Vriezenveense Harmonie o.l.v. Arnold Span)

Niv. D/E  

Tijdsduur: ± 8.40 min. Prijs: € 168,- Bestelnummer: (08.H386)
TTT
States of Mind - 'Six Scenes de Ballet' / Jan Bosveld I

States of Mind is een zesdelige balletsuite voor harmonieorkest en moderne dans. Muziek en dans zijn bij uitstek geschikt een bepaalde gemoedstoestand op te roepen. De communicatie tussen twee mensen is vaak bepalend voor de gemoedstoestand op dat moment. In States of Mind worden deze aspecten gecombineerd. De interactie tussen twee dansers (man en vrouw) en de ondersteunende sfeer van de muziek brengen in elk afzonderlijk deel de volgende gemoedstoestanden tot uitdrukking: verliefd, verlegen, onbekommerd, wanhopig, gestresst en hoogmoedig. Het werk is ook zonder dans zeer de moeite waard om uitgevoerd te worden.(geluidsfragmenten: Lentewind 2008 / Harmonie orkest KSW Nijverdal o.l.v. Joop Boerstoel)

Niv. D/E  

Tijdsduur: ± 14 min. Prijs: € 216,- Bestelnummer: (08.H369)
TTT
Wallenstein (Opus 1000) / Jan van Dijk I

Albrecht W.E. Hertog van Wallenstein, veldheer, heerser, held en slachtoffer, leefde van 1583 - 1634. Zijn streven was, in het Europa van toen, de vrede te herstellen. Het werk Wallenstein beoogt in klanksymbolen een suggestie van de gecompliceerde mens Wallenstein – diens karakter – te geven. Het motto (uit Schiller's Wallenstein) van dit muziek gebeuren luidt: 'Zu ernsthaft hat's angefangen, um in nichts zu enden. Hab' es denn seinen Lauf!'

Niv. D/E  

Tijdsduur: ± 5.30 min. Prijs: € 138,- Bestelnummer: (08.H368)
TTT
Het Danstheater / Matthijs Kruik / arr. Dirk van der Niet (voor spreekstem en harmonie orkest) I

Dit werk werd door Matthijs Kruik oorspronkelijk gecomponeerd voor zijn eindexamen compositie in juni 2007. De oorspronkelijke titel luidde: K & W en was geschreven voor spreekstem en ensemble met o.m. piano, harp, strijkers, trompet, klarinet en slagwerk. Voor het project 'LenteWind Nijverdal 2008' werd de titel veranderd in 'Het Danstheater' en werd het stuk voor harmonie orkest omgewerkt door Dirk van der Niet, die ook voor de tekst tekende. Het werk ging op 13 april 2008 tijdens het bovengenoemde LenteWind project in première, die werd verzorgd door het harmonie orkest KSW Nijverdal o.l.v. Joop Boerstoel. Alexis, de ster-danser van het Danstheater, kijkt uit naar de komst van Nadine: de nieuwe ster-danseres die ervoor gaat zorgen, dat zijn eigen naam -Alexis- tot nog grotere hoogten zal gaan stijgen. Maar een eenvoudige decor schilder - Klaas - gooit roet in het eten door verliefd te worden op Nadine …… Met een slotzang door een deel van het orkest.(geluidsfragmenten: Lentewind 2008 / Harmonie orkest KSW Nijverdal o.l.v. Joop Boerstoel)

Niv. D  

Tijdsduur: ± 6.30 min. Prijs: € 148,- Bestelnummer: (08.H366)
TTT
Danse Finale / Kees Schoonenbeek I

Danse Finale is het eerste deel uit Tableaux Symphoniques en is gebaseerd op een sage uit de Achterhoek over een overmoedige voerman uit Beek en de witte juffer van Montferland. De voerman, die wat te diep in het glaasje gekeken had, sloeg bij zijn vertrek uit de herberg rond het middernachtelijk uur het advies van de kastelein liever de nacht over te blijven, in de wind omdat 'men daarbuiten de witte juffer wel eens tegen komen kon'. In zijn overmoed sprak de voerman: "Ik dans met dat witte juffertje, als zij straks bij mij komt op de weg….." Zo ging hij zorgeloos de nacht in. En.... daar was de Witte Juffer al, zij zweefde recht op hem toe, pakte hem beet en draaide met hem rond, dat hij er van duizelde. En dat al maar door, zonder einde, hoe vermoeid hij ook was. Steeds wilder werd de dans, steeds angstiger werd de man. De Witte Vrouw kende geen genade. Zij hield vol tot de lichte morgen. Toen vond men de voerman dood op de weg….. (geluidsfragmenten: Lentewind 2008 / Harmonie orkest KSW Nijverdal o.l.v. Joop Boerstoel)

Niv. D  

Tijdsduur: ± 6 min. Prijs: € 168,- Bestelnummer: (08.H364)
TTT
Un faux pas de deux / Dirk van der Niet I

In dit werk gaat het over de liefde en zijn twee zaken met elkaar verenigd: Un faux pas en Pas de deux. Het eerste staat voor ‘een gang van zaken die door de omgeving als ongepast wordt gezien’. Het tweede staat voor ‘de dans die in een ballet gedanst wordt door het voornaamste danspaar’. Na de introductie van de vrouwelijke an mannelijke danser, dansen zij samen hun 'Pas de deux'. Hun samengaan valt niet goed bij de omgeving en kwaadaardigheid komt in het spel: Evil arrives. Het werk wordt afgesloten met een Finale: is het danspaar uiteen gedreven of zegeviert hun liefde?(geluidsfragmenten: Lentewind 2008 / Harmonie orkest KSW Nijverdal o.l.v. Joop Boerstoel)

Niv. D/E  

Tijdsduur: ± 10.00 min. Prijs: € 193,- Bestelnummer: (08.H363)
TTT
Weet of Rust (Opus 916) / Jan van Dijk / arr. Bastiaan Blomhert I

Sommige zaken zal een mens nimmer kunnen doorgronden. Het is schadelijk je er toch het hoofd over te blijven breken, want daardoor kom je niet toe aan de hoognodige zelfkennis: weet of rust. Aldus een citaat uit één van de geschriften van Coornhert. Het orkestwerk Weet of Rust verwijst naar het bovenstaande citaat en bestaat uit vier korte delen, vier klanksymbolen voor gedachten van deze grote Nederlander: Moderato, Allegro Scherzando, Andante en Moderato. De zetting voor symfonisch blaasorkest is van de hand van Bastiaan Blomhert. Het werk werd uitgegeven t.g.v. de 90-e verjaardag van de componist. (geluidsfragmenten: Harmonie St. Caecilia Blerick o.l.v. Andreas van Zoelen)

Niv. D  

Tijdsduur: ± 6.30 min. Prijs: € 138,- Bestelnummer: (08.H360)
TTT
Symphonie XI / Jan van DijkI

Symphonie XI Opus 1057 (1998) voor harmonie orkest is een vierluik van klankmozaïeken waarin polyphonie en kleuring belangrijke vormbeheersende factoren zijn. De vier delen zijn: Proloog, Pensée, Intermezzo en Finale. Op welke wijze dit muziekstuk een klinkend symbool is van het gebeuren temidden waarvan de componist als mens existeert, - dat "Hoe?" - laat deze graag over aan de luisteraar, aan wie elke bij hém opkomende buitenmuzikale associatie gegund zij …… Deze compositie werd uitgegeven ter gelegenheid van het project 'LenteWind Bussum/Huizen 2007', een gezamenlijk project van het Toonkunstorkest Bussum, het Harmonie Orkest van Muziek Vereniging 'Prinses Irene' uit Huizen en Mansarda - Sintra muziekuitgaven. Het is een co-uitgave van de Stichting Donemus en Mansarda - Sintra muziekuitgaven. (geluidsfragmenten: Lentewind 2007 / Harmonie Prinses Irene Huizen o.l.v. Joop Boerstoel)

Niv. E 

Tijdsduur: ± 10 min. Prijs: € 148,- Bestelnummer: (07.H332)
TTT
Concerto No. 1 - Malá Fatra / Andreas van ZoelenI
partituur en geluidsopname

Malá Fatra is een bergachtige streek ten zuiden van Polen, waar deze sage zich afspeelt. In deel I zijn we getuige van hoe een jonge vrouw 's avonds laat in de donkere bossen van Malá Fatra onderweg is. De vrouw wordt aangevallen en bruut vermoord door heksen. In deel II, de Pastorale, klinkt de herdenkingsdienst voor de vermoorde vrouw. De Tjecho-Slowaakse volksmelodie 'Behüt dich Gott' ligt aan dit deel ten grondslag. In deel III, Ritueel en Dodendans, klinkt het overwinningsritueel van de heksen, gevolgd door een obscure dodendans, waaraan ook alle halfdoden uit het bos deelnemen.
geluidsfragmenten: CD Prelude (MS-04) / St. Caecilia Blerick o.l.v. Andreas van Zoelen

https://www.vanzoelen.eu

Niveau D/E 

Tijdsduur: ± 9 min. Prijs: € 138,- Bestelnummer: (05.H241)
TTT
Notre Dame / Kees SchoonenbeekI

Rond 1200 werd de Notre Dame in Parijs gebouwd. Rond deze belangrijke kerk ontwikkelde zich een bloeiend muzikaal klimaat, waarin Leoninus en Perotinus een belangrijke positie innamen. Een belangrijk kenmerk van  hun muziek is het gebruik van kwint en oktaaf parallellen. Kees Schoonenbeek creëerde een soort middeleeuwse  fantasie, waarbij hij gebruik maakte van werken van beide componisten met dezelfde titel, Haec Dies (dit is de dag)  in combinatie met l' Homme armé' (anoniem) dat van iets latere tijd is. (geluidsfragmenten: Lentewind 2005 / Regionaal Concert Orkest Wilskracht Amersfoort o.l.v. Jos van der Sijde)

Niv. E 

Tijdsduur: ± 15 min. Prijs: € 216,- Bestelnummer: (05.H240)
TTT
Mars to ?? / Wilbert BulsinkI

Op 1 november 2003, vond in De Hanzehof te Zutphen de derde editie plaats van "New li(f-v)e on Stage",  een project rond nieuwe Nederlandse muziek voor blaasorkest. Tijdens dit concert waren maar liefst zes premières te beluisteren, drie voor harmonie orkest en drie voor fanfare. Het Symphonisch Blaasorkest  Rotterdams Conservatorium o.l.v. Jos van der Sijde tekende voor de première van "Mars to ??" van  Wilbert Bulsink. Over Mars to?? zegt Wilbert zelf het volgende: “Het stuk is op allerlei manieren een tocht naar het onbekende: voor de uitvoerders, voor de  muziek zelf en soms zelfs ook voor de componist. In het begin van het stuk wordt agressieve  vooruitgang geconfronteerd met totale stilstand en rust. Het optimisme, de agressie en de  vooruitgang worden verbeeld door een overmoedige en hemelbestormende mars; de stilstand  en de rust worden verbeeld door zeer zachte en verstilde klankvelden. In de rest van het stuk  proberen deze twee tegenpolen samen te gaan. Ze kunnen niet zonder elkaar bestaan, maar  ook niet tegelijkertijd. Er zullen van beide kanten concessies gedaan moeten worden. De stilstand  zal in beweging moeten komen en de vooruitgang zal aan snelheid moeten inboeten en haar  overmoed moeten verliezen. Dit lijkt niet te lukken. Het stuk slaat door naar totale agressie en  verstarring in de vorm van oorverdovende klappen die door het hele orkest gespeeld worden.  Uiteindelijk wordt deze agressieve felheid gebroken door zachte maar besliste klanken die  aan het einde van het stuk opnieuw een begin inluiden”. (geluidsfragmenten: CD New Li(f)(v)e on stage volume 3, Symfonisch Blaasorkest Rotterdams Conservatorium o.l.v. Jos van der Sijde)

Niv. E 

Tijdsduur: ± 12 min. Prijs: € 138,- Bestelnummer: (03.H178)
TTT
Catenanes / Dirk van der NietI

Wanneer "de kop" en "de staart" van een lange scheikundige keten met elkaar reageren,  ontstaat een cyclische verbinding. Het kan gebeuren dat bij dergelijke ringsluitingen twee  ringstructuren in elkaar haken. Het resultaat is dan een zgn. Catenaan: een bicylische  verbinding waarbij de afzonderlijke ringverbindingen niet door een chemische binding,  maar door een fysieke reden met elkaar verbonden zijn. Van dit buiten-muzikale gegeven heeft Dirk gebruik gemaakt bij het componeren van "Catenanes". (geluidsfragmenten: CD New Li(f)(v)e on stage volume 4, MV Wilhelmina Glanerbrug o.l.v. Hennie Ramaekers)

Niv. D/E 

Tijdsduur: ± 7.30 min. Prijs: € 125,- Bestelnummer: (03.H149)
TTT
The Black Light / Kees Schoonenbeek I
Partituur en geluidsopnamePartituur en geluidsopnamePartituur en geluidsopname

Dit driedelige werk is geïnspireerd op 'Het zwarte licht', een roman van de Nederlandse schrijver Harry Mulisch. Het verhaal is in feite een dag uit het leven van stadsbeiaardier, Maurits Akelei. Akelei gaat al lange tijd gebukt onder het dramatische verlies van zijn geliefde, hetgeen zijn leven tekent. Op zijn verjaardag hoort hij dat die dag de wereld zal vergaan, zoals dat van tijd tot tijd wel vaker beweerd wordt. Hij bestijgt de toren en verliest zich in een  improvisatie op het klokkenspel. Uitgevoerd door Wilhelmina Glanerbrug o.l.v. Hennie Ramaekers en de componist als verteller.

Niv. E 

Tijdsduur: ± 25 min. Prijs: € 216,- Bestelnummer: (02.H140)
TTT
Bilbao / Dirk van der NietI
partituur en geluidsopname

Een muzikale impressie van de Spaanse stad Bilbao. De Spaans getinte opening beschrijft het trotse verleden. Het middengedeelte van de doorlopende compositie verklankt een periode van verval en besluiteloosheid (soli voor althobo en fagot). In het slotgedeelte worden resoluut enkele knopen doorgehakt: technisch uitdagende passages. De opbloei van Bilbao en de realisatie van het Guggenheim-museum zijn herkenbaar aan de terugkeer van de Spaanse thematiek uit het begin, maar nu in een enigszins swingende context. Waterlands Blazers Ensemble o.l.v. Dirk van der Niet

Niv. D/E 

Tijdsduur: ± 8.40 min. Prijs: € 148,- Bestelnummer: (00.H67)
TTT
H2-Overture / Egbert WoerdemanI

Dit werk werd in 1998 gecomponeerd in opdracht van muziekvereniging "Soli Deo Gloria" Zaandijk ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Zaantheater in Zaandam. De titel, waarin de scheikundige formule van water opgesloten is, verwijst naar de rivier "de Zaan", waaraan het nieuwe theater gelegen is. Het stuk kan in drie delen onderverdeeld worden: het verleden (in de vorm van het oude theater "de Speeldoos"); de toekomst (het nieuwe "Zaantheater"); en het onvergankelijke ("de Zaan").

Niv. D/E 

Tijdsduur: ± 17 min. Prijs: € 138,- Bestelnummer: (00.H63)
TTT
Rumanian Dances / Paul DzonI
partituur en geluidsopname

Een vlammende compositie van Paul Dzon. Onregelmatige maatsoorten en een virtuoze techniek zijn de ingrediënten van dit muzikale vuurwerk.
Live-opname Harmonie Concordia Margraten o.l.v. Jos Dobbelstein

Niv. E 

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 148,- Bestelnummer: (99.H51)
TTT
Majuda / Frits KoxI

Een verfrissende originele compositie met als ondertitel: Drie Karakters voor Harmonie Orkest. Het zijn drie welluidende delen met grillige uitlopers, klassiek getinte vormen, maar ook met romantisch gekleurde tinten en Gershwin-achtige accordiek. Geplaatst in de 2e afdeling van het groot repetorium. (geluidsfragmenten: CD Van Bach tot Bilbao (MS-records-02) / Waterlands Blazers Ensemble o.l.v. Luc Mager en Theo Jansen)

Niv. D/E 

Tijdsduur: ± 9.30 min. Prijs: € 138,- Bestelnummer: (00.H39)
TTT
The Unknown / Suzanne KuitI

Een jonge vrouw op zoek naar het evenwicht tussen goed en kwaad. Een afwisselend werk, met veel soli (b.v. voor slagwerk, fluit en trombone), deels geschreven in een niet-alledaags idioom. In Vlaanderen geplaatst in de ere-afdeling (Femurep).

Niv. E 

Tijdsduur: ± 12 min. Prijs: € 138,- Bestelnummer: (99.H28)
TTT

 


niveau C/D (2e/3e divisie)

A Century in Harmony / Henry Dingelhoff
A Day Off / Co Vriend
Bläserklänge / Willy Hautvast
Cacak / Paul Dzon
Caribbean Girls / Johan Perik
Chinese Folk Songs / Willy Hautvast
Dark Night / Henk Alkema
De Omval / Dirk van der Niet
Die Tränen des Phoenix / Thomas Krause
Eclips / Ammar Tijani
El Gallo / Geert Flik
Fanfare for wind and Percussion / Ruud Mourik
Fresh Breeze / Henk Alkema
Goudsiroop / Herman Lureman
Hercules Magusanus / Matthijs Kruik
Hora / Paul Dzon
Introductie tot het harmonie orkest / Henk Alkema
It's Meringue Time / Johan Perik
Jihlava / Andreas van Zoelen
Kolo / Paul Dzon
K(r)oningsmars / Willy Hautvast
La Palma / Co Vriend
Leontopodium / Willy Hautvast
Lighthouse Overture / Dirk van der Niet
March of Marching Regiments ?! / Christiaan Janssen
My heart is a tango / Co Vriend
Nuestra Lengua / Rolf Hoogenberg
Paso Doble for Band / Joop van Eck
Pegasus / Thomas Krause
Perseverando / Ted Knijn
Psycho Circus / Andreas van Zoelen (voor harmonie orkest met accordeon orkest)
Salsation / Geert Flik
Sanguinaccio / Dirk van der Niet
Samba Uno / Jon Kimbell
Siyahamba / Thomas Krause
Slovakian Dances / Matteo Firmi
Spreeuwen / muziek Mari-anne Hof - filmbeelden Leon Giesen
Suite Antilliana / Johan Perik
Sweet Anna / Henk Alkema
Teylingen / Dirk van der Niet
The illustrious Mr. Mackaay's Travels into China / Dirk van der Niet
The Lifeboat / Rob Draijer
Van Hemel, Hel en Aarde /Andreas van Zoelen
Variaties op het Wilhelmus / Andreas van Zoelen
Voyager / Andreas van Zoelen 
Vysehrad / Andreas van Zoelen
Wat, Hoe en Waarom / Dirk van der Niet
Wings of Tide / Marlon Titre

Hercules Magusanus / Matthijs KruikI
partituur en geluidsopname

In het Bataafse deel van het Romeinse rijk, gelegen in het gebied van Maas en Waal, werden in het begin van onze jaartelling tempels gebouwd in Gallo-Romeinse stijl. In de buurt van Kessel zijn resten van tempels gevonden, die waarschijnlijk gewijd waren aan de oppergod Hercules Magusanus. Deze naam is een samenvoeging van de Romeinse halfgod Hercules en de oppergod van de Batavieren, Magusanus. De mythologische figuur verbeeldt de kracht van de jongeren, verbonden met de wijsheid van de ouderen. In het eerste gedeelte van de mars worden heldhaftigheid en grote fysieke kracht verklankt en in de tweede helft staan kennis en levenservaring centraal. Ook zijn motieven uit de inleiding door het Trio en het Grandioso heen geweven, waarmee de koppeling tussen de twee godheden hoorbaar is! Matthijs geeft met deze mars opnieuw blijk van zijn belangstelling voor de Romeinen. Eerder verscheen van zijn hand de indrukwekkende compositie 'Nero', met groot succes uitgevoerd door de Shell Harmonie Amsterdam (thans Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam) o.l.v. Jan Schut in de serie 'Blazen in de beurs' in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Niv. C

Tijdsduur: ± 3 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (23.H593)
TTT
Spreeuwen / muziek Mari-anne Hof - filmbeelden Leon GiesenI
Filmfragment en geluidsopname

Bij het jubileumconcert ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Utrechtse muziekvereniging 'De Bazuin' was Leon Giesen speciale gast. Hij is muzikant en filmmaker en combineert zijn vaardigheden in Mondo Leone (de Wereld van Leon). De voor deze gelegenheid geschreven muziek van Mari-anne Hof werd live uitgevoerd bij de filmbeelden (Het grote gebeuren) van Leon. Het duurt even, maar dan formeert een groot aantal spreeuwen zich tot een zwerm die sierlijk door het luchtruim danst. Bladmuziek voor harmonieorkest met filmbeelden en clicktrack.

Niv. C

Tijdsduur: ± 4.50 min. Prijs: € 168,- Bestelnummer: (23.H592)
TTT
Lighthouse Overture / Dirk van der Niet I

Lighthouse Overture werd gecomponeerd tijdens de Corona-crisis in 2020 en is opgedragen aan Harmoniekapel Crescendo Noordwijk. Een korte ouverture waarin de vuurtoren van Noordwijk en Harmoniekapel Crescenso Noordwijk geëerd worden. Ook met een kleine bezetting komt de ouverture goed uit de verf.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 4.00 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (20.H581)
TTT
Goudsiroop / Herman Lureman I

Een concertwals gecomponeerd rond 1950 voor 'Wester Harmoniekorps', het bedrijfsorkest van de toenmalige in Amsterdam gevestigde Wester Suikerraffinaderij. De 'Wester Harmonie' is nog altijd springlevend en vierde in 2014 haar 110-jarig bestaan. Voor die gelegenheid verzorgde oud-dirigent Dirk van der Niet - aan de hand van de in het archief van de harmonie opgedoken handschriften - een eigentijdse uitgave. Op het jubileumconcert werd het werk onder leiding van dirigent Alida Holwerda met veel succes uitgevoerd. Een leuk alternatief voor de gebruikelijke Weense wals op het nieuwjaarsconcert.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 6.00 min. Prijs: € 138,- Bestelnummer: (14.H530)
TTT
K(r)oningsmars / Willy Hautvast I

Een vrolijke mars met citaten van vaderlandse liederen, geschreven in 2013 ter gelegenheid van de troonswisseling/koningsdag. Zowel verkrijgbaar op A4 als op marsformaat.

Niv. C  

Tijdsduur: ± 3.30 min. Prijs: € 85,- Bestelnummer: (13.H514-A4)
Bestelnummer: (13.H514-MF)
TTT
Perseverando / Ted Knijn I

Perseverando werd door Ted geschreven in het kader van een compositiewedstrijd ter gelegenheid van het 120 jarig bestaan van Muziekvereniging De Volharding uit Berkhout, een klein dorpje onder de rook van het Noord-Hollandse Hoorn. De titel van het stuk lijkt op een muziekterm lijkt, zoals crescendo, glissando en accelerando. Persevereren, oftewel volharden/volhouden, slaat naast de naam van de vereniging tevens op het thema van het stuk. Het beschrijft op muzikale wijze een tegenvallende concoursgang en het 'herpakken' dat daarop volgt....

Niv. C/D  

Tijdsduur: ± 6.15 min. Prijs: € 148,- Bestelnummer: (13.H512)
TTT
The Lifeboat / Rob Draijer I

The Lifeboat is opgedragen aan de redders van de Koninklijke Noord- en Zuid- Hollandse Redding-Maatschappij. Reeds in 1824 was er al de KNRM De Koninklijke Redding Maatschappij. Tot op de dag van vandaag zijn er mensen die hun leven in de waagschaal stellen om mensen die op zee in nood verkeren, te redden. Deden zij dit vroeger met roeiboten die door paarden te water werden getrokken, tegenwoordig doen zij het met moderner materieel. Menigeen heeft zijn/haar leven aan hen te danken. Menigeen heeft zijn/haar leven voor hen gegeven. Als het S.O.S … --- … klinkt, doet als 'een lopend vuurtje' het bericht de ronde dat er een schip in nood is. Mannen en vrouwen spoeden zich naar de plaats waar hun reddingsboot ligt. Het S.O.S. klinkt nog als zij, met stampende motoren wegvaren. Vuurpijlen, vanaf het schip in nood in de lucht geschoten, kleuren de donkere lucht. Tijdens de tocht naar de plaats van redding, zal er met respect gedacht worden aan hen die het leven lieten op zee. Uiteindelijk aangekomen bij de plaats van de redding, is er volop actie!! Er wordt snel en zorgvuldig op velerlei manieren aan het welslagen van de redding gewerkt. Dan, na een geslaagde redding keert men opgetogen terug naar de thuisbasis,

Niv. D  

Tijdsduur: ± 7.20 min. Prijs: € 148,- Bestelnummer: (12.H506)
TTT
Slovakian Dances / Matteo Firmi I

Matteo begon aan de partituur voor dit werk na een bezoek aan de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Het Slowaakse volkslied levert het hoofdthema voor de gehele compositie. Daarnaast zijn er vier andere belangrijke thema's in de dansen: dobru noc mà milà', 'cernà vlna na bilèm barànku , 'okolo zvolena travicka zelena' en 'zreju zreje zelene jahody'. Het concept 'natie' en 'het deel uitmaken van een natie' wordt onderstreept door het hoofdthema, dat telkens weer terugkeert. Matteo droeg het werk op aan vriend en dirigent Simone Comisso, die de Società Filarmonica di San Vito al Tagliamento zal dirigeren bij de première van Slovakian Dances in december 2012.

Niv. C/D  

Tijdsduur: ± 8 min. Prijs: € 148,- Bestelnummer: (12.H499)
TTT
Bläserklänge / Willy Hautvast I

De Duitse radiozender WDR 4 verzorgt al jarenlang een programma van blaasmuziek, momenteel iedere vrijdagavond van 21.00 - 22.00 uur. Een uniek programma voor blaasmuziek-liefhebbers, want dit vindt men in geen enkel ander Europees land. Als trouwe luisteraar liet Willy Hautvast zich door dit programma inspireren en componeerde een opgewekte ouverture, met de titel van het programma 'Bläserklänge'. Hij droeg het werk op aan de producenten en de symphatieke presentatrice, Nadja Ziehm. Net als het programma, is de inhoud van de compositie gevarieerd van opzet en wisselen ernstig en vrolijk elkaar af. (geluidsfragmenten: live-opname nieuwjaarsconcert 2013 St. Caecilia Blerick o.l.v. Andreas van Zoelen)

Niv. C/D  

Tijdsduur: ± 7.30 min. Prijs: € 168,- Bestelnummer: (11.H465)
TTT
Salsation / Geert Flik I

Een heerlijke mambo van de hand van Geert Flik (o.m. componist van El Cordobès en Tour d’Europe).

Niv. C  

Tijdsduur: ± 2.40 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (10.H458)
TTT
El Gallo / Geert Flik I

Van de hand van Geert Flik (de componist van o.m. Salsation Mambo en Tour d’Europe) stamt deze melodieuze Paso Doble.

Niv. C  

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (10.H449)
TTT
Samba Uno / Jon Kimbell I

Onder het pseudonym Jon Kimbell componeerde Geert Flik (de componist van o.m. Salsation Mambo en Tour d’Europe) deze fraaie Samba. Een genot om te spelen en om naar te luisteren!

Niv. C  

Tijdsduur: ± 2.25 min. Prijs: € 85,- Bestelnummer: (09.H416)
TTT
Caribbean Girls / Johan Perik I

Caribbean Girls werd door Johan Perik gecomponeerd voor en opgedragen aan zijn kleindochters Brenda, Eva en Mila. Zoals de titel reeds aanduidt verplaatst de componist ons met deze muziek naar het Caraibische gebied met de dans ritmen Calypso, Rumba en Samba. Als de muziek op de juiste manier gespeeld wordt kan men in zijn fantasie een West-Indisch dansfeest voor de geest halen.

Niv. C/D  

Tijdsduur: ± 5.15 min. Prijs: € 138,- Bestelnummer: (10.H394)
TTT
Kolo / Paul DzonI
partituur en geluidsopname

Na de rustige inleiding, Andante Lamentoso, volgt spetterend vuurwerk in de vorm van het Con Fuoco. Heerlijke speelmuziek in Balcan stijl voor de orkesten van de midden afdelingen!
Live-opname Harmonie Concordia Margraten o.l.v. Jos Dobbelstein

Niv. C

Tijdsduur: ± 3 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (08.H371)
TTT
Fanfare for wind and Percussion / Ruud MourikI

De titel spreekt voor zich. Het hout, koper en slagwerk stelt zich voor in korte, afwisselende fragmenten. (Geluidsfragment: live-opname eindconcert Zomerproject 2007 door projectorkest o.l.v. Wil Senden)

Niv. D  

Tijdsduur: ± 2.50 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (07.H348)
TTT
Dark Night / Henk AlkemaI

Dark Night is een enigszins mysterieuze compositie in a jazzy stijl, die ruimte biedt om zelf een verhaal bij te verzinnen. Dit geldt voor de uitvoerenden als de toehoorders. Dit werk kan samen uitgevoerd worden met een combo, waardoor het een extra dimensie krijgt. (elektronisch geluidsvoorbeeld)

Niv. C-D  

Tijdsduur: ± 3 min. Prijs: € 115,- Bestelnummer: (07.H327)
TTT
Sweet Anna / Henk AlkemaI
partituur en geluidsopname

De première van Sweet Anna (geschreven voor een mooie jonge vrouw) werd verzorgd door het Zomer Orkest Nederland (ZON) tijdens de tournee 2007.

Niv. D  

Tijdsduur: ± 4.30 min. Prijs: € 115,- Bestelnummer: (07.H326)
TTT
Fresh Breeze / Henk Alkema  I
partituur en geluidsopname

Fresh Breeze werd in opdracht van Unisono voor het project 'Windkracht 6' gecomponeerd en kan gezien worden als een 'muzikale tocht' door het harmonie orkest. Na een algemene inleiding door het koper geven de houtgroep en de saxofoons 'acte de présence', waarna de afzonderlijke secties van het orkest zich aan het publiek presenteren, afgewisseld door tutti passages. Zo komen achtereenvolgens aan bod: de saxofoons, klarinetten, scherp koper, zacht koper, de houtgroep en het slagwerk, waarna enkele doorwerkingen door de diverse registers van het orkest de compositie besluiten.

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 5.15 min. Prijs: € 115,- Bestelnummer: (07.H315)
TTT
Pegasus / Thomas Krause I
partituur en geluidsopname

Deze compositie werd bekroond bij de compositiewedstrijd van Baden-Württemberg in 2005. Het werk verklankt het ontstaan en de wederwaardigheden van de 'paardgod' Pegasus. Deze god is het zinnebeeld van de kunstenaars geworden: door op Pegasus te rijden kunnen de kunstenaars hun fantasie de vrije loop laten.

Niv. C/D  

Tijdsduur: ± 5 min. Prijs: € 125,- Bestelnummer: (06.H309)
TTT
Psycho Circus / Andreas van Zoelen (voor harmonie orkest met accordeon orkest)I

De componist Andreas van Zoelen over deze compositie: “ ………Psycho Circus is geschreven in opdracht  van accordeonvereniging Les Musiciens Joyeux, een amateur vereniging in Tilburg. Zij vierden hun jubileum  met een uitvoering (première) van dit stuk dat ik voor hen schreef. De accordeon is een instrument dat heel  bijzonder is en jammer genoeg vreselijk onderschat... De eerste keer dat ik het instrument uitgelegd kreeg  leek het mij echt een wolf in schaapskleren: het instrument kan echt alles, fluisterend zacht, maar ook  ontzettend luid, er zijn veel kleuren in snelle wisselingen mogelijk. Het beeld dat de compositie schetst is  dat je rond middernacht over een kermis of een circusterrein loopt. Bij daglicht geven de bonte kleuren en  attracties een vrolijk beeld, des nachts echter hangt er een zeer bedrukkende sfeer. Ineens begint uit zichzelf  een draaimolen te spelen en hoor je in de verte een andere attractie. Stilte wordt onderbroken door flarden  geluid die niet helemaal duidelijk zijn. Het is duidelijk dat het er spookt. Van die spanning, in combinatie  met de bonte kleuren, clowns en figuren wordt je helemaal gek.…. Vandaar de titel: Psycho Circus…….” Klik hier om naar de internetsite van Andreas te gaan: https://www.vanzoelen.eu

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 6 min. Prijs: € 168,- Bestelnummer: (05.H284)
TTT
Voyager / Andreas van ZoelenI

Dit werk werd gecomponeerd t.g.v. het 'Zomerproject Oostzaan 2005' met als thema:  'Een muzikale zoektocht in de ruimte'. Bij dit project werd stil gestaan bij de dood van de 17-jarige Chad Duff  die lid was van de Indian Lake High School Concert Band, USA. Na de dood van Chad heeft deze Band ter  nagedachtenis een compositie opdracht aan de bekende Amerikaanse componist Larry Daehn verleent.  Dit werk, met de titel "Farewell, Dear Voyager" vormde het uitgangspunt van het Oostzaan project 2005:  een aantal vrienden van Chad nemen geen genoegen met het feit dat hun vriend dood is en praten daar  heel veel over; "zijn ziel zal toch wel ergens zijn, daar boven tussen de sterren" en ze besluiten op zoek  te gaan. Met hulp van Chad's vader die een hoge functie bij de NASA heeft, krijgen ze toestemming en  medewerking voor hun ruimtelijke zoektocht. Het eerste deel van de compositie Voyager verklankt het  vertrek van de capsule van Cape Canaveral. De ingenieus opgebouwde slagwerkpartijen vormen de 'motor'  voor de lancering, later bijgestaan door het koper. Het tweede deel is de muzikale beschrijving van de  'ontmoeting' tussen Chad en zijn vrienden. De vrienden zijn heel blij dat ze contact gemaakt hebben en keren  opgelucht naar de aarde terug (deel 3, het feestelijke slot). De live-registratie van het slotconcert kan bij de uitgeverij  aangevraagd kan worden. Klik hier om naar de internetsite van Andreas te gaan: https://www.vanzoelen.eu

Niv. D 

Tijdsduur: ± 8 min. Prijs: € 125,- Bestelnummer: (05.H267)
TTT
Teylingen / Dirk van der NietI
partituur en geluidsopname

Bij Sassenheim staat de ruïne van Teylingen, waar in het begin van de 15e eeuw Jacoba van Beieren woonachtig was.  In het driedelige werk staat de componist stil bij heden en verleden van de ruïne en Jacoba: 1. Regen, onweer en het  klaaglied van Jacoba; 2. Over Hollandse flierefluiters en Spaanse brandstichters; 3. Een bezoek aan de opwindende  ruïne en een gebed voor Jacoba’s zielenrust. St. Caecilia Blerick o.l.v. Andreas van Zoelen

Niv. D  

Tijdsduur: ± 8.45 min. Prijs: € 138,- Bestelnummer: (05.H262)
TTT
Paso Doble for Band / Joop van EckI

Joop van Eck schreef deze flitsende Paso Doble voor de v.m. Koninklijke Militaire Kapel, die dit werk ook op CD zette.

Niv. C/ D 

Tijdsduur: ± 4.40 min. Prijs: € 95,- Bestelnummer: (05.H255)
TTT
Van Hemel, Hel en Aarde /Andreas van ZoelenI

Dit werk werd geschreven in opdracht van het festival “Traces of Brass” dat in 2003 in Tilburg gehouden werd. Tijdens de eerste uitvoering waren er ongeveer 200 koperblazers bij elkaar gekomen, die in drie groepen verdeeld  werden: hemel, hel en aarde. In het begin staan de drie groepen muzikaal gezien ver van elkaar af, komen echter  steeds dichter bij elkaar en aan het eind klinkt alles samen om aan te geven dat een gewenste combinatie ook gewoon op aarde best mogelijk is... De oorspronkelijke versie werd door de componist zelf voor harmonie en fanfare gezet. Klik hier om naar de internetsite van Andreas te gaan: https://www.vanzoelen.eu

Niv. C 

Tijdsduur: ± 7.30 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (04.H218)
TTT
Die Tränen des Phoenix / Thomas KrauseI
partituur en geluidsopname

Deze compositie is gebaseerd op de aloude mythe van de vogel Phoenix uit wiens as een nieuwe vogel geboren wordt.  De componist heeft dit gegeven vertaald naar de wereld waarin wij leven: “Onze wereld is rijk aan grondstoffen,  kleuren en klanken, vol van schoonheid en mooie dingen. Maar wat doet de mens daarmee? Op een  systematische manier vernietigen wij niet alleen de planeet waarop wij wonen en leven, maar ook onszelf.  De prijs die wij daarvoor betalen heet stagnatie, een blokkade van verdere ontwikkelingen. De hartslag van de  planeet aarde wordt langzamer en langzamer. Hoe kunnen wij deze wereld en onszelf nog redden…? Ook  Phoenix, de noodlottige vogel, treurt om het naderende einde. Hij vergiet voor de wereld en de mensheid zijn  laatste heilzame tranen, om zich vervolgens, zoals het lot dat bestemd heeft, in de vlammen te storten en zichzelf  te verbranden. Uit zijn as wordt dan een nieuwe Phoenix geboren, met de hoop op een betere wereld en een  mensheid die zich beter van haar verantwoording bewust is”.  Van dit werk is een opname beschikbaar (project “LenteWind 2004”). (geluidsfragmenten: Lentewind 2004 / Regionaal Concert Orkest Wilskracht Amersfoort o.l.v. Thomas Krause)

Niv. D 

Tijdsduur: ± 12 min. Prijs: € 138,- Bestelnummer: (04.H215)
TTT
Jihlava / Andreas van Zoelen I
partituur en geluidsopname

Jihlava is gecomponeerd als een herinnering aan de verdrijving van de Südeten-Duitsers uit  Bohemen (Tsjechië) kort na de Tweede Wereldoorlog. Deze mensen werden toen als vergeldingsactie uit hun “Heimat” verdreven waarbij zij al hun bezittingen moesten achterlaten. Dit lot overkwam ook de  moeder van de componist, waardoor hij op vrij directe wijze met deze historische gebeurtenis  geconfronteerd is. Klik op de YouTube-knop voor indrukwekkende beelden en geluidsopname.
Klik hier om naar de internetsite van Andreas te gaan: https://www.vanzoelen.eu

Niv. C

Tijdsduur: ± 5.30 min. Prijs: € 95,- Bestelnummer: (04.H201)
TTT
Variaties op het Wilhelmus / Andreas van ZoelenI

In deze variaties kruipt Andreas telkens in de huid van een andere componist. Het stuk heeft geen buitenmuzikale betekenis en dient dan ook niet al te sarcastisch geïnterpreteerd te worden ….  Klik hier om naar de internetsite van Andreas te gaan: https://www.vanzoelen.eu (geluidsfragmenten: Lentewind 2004 / Regionaal Concert Orkest Wilskracht Amersfoort o.l.v. Andreas van Zoelen)

Niv. D 

Tijdsduur: ± 6 min. Prijs: € 115,- Bestelnummer: (04.H193)
TTT
Suite Antilliana / Johan PerikI

Dit werk in drie delen (Meringue, Rumba en Kumba) verplaatst ons naar de Caribische eilanden, waar deze muziek tot het alledaagse gebeuren behoort. Een keur aan slagwerk zorgt voor de juiste sfeer.

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 7 min. Prijs: € 115,- Bestelnummer: (04.H183)
TTT
Leontopodium / Willy HautvastI

Leontopdium is de Latijnse naam voor Edelweisz. De naam van het muziekwerk refereert aldus indirect aan  de naam van de vereniging waarvoor de compositie geschreven is t.w. het Muziekgezelschap Edelweisz-Berg  en Dal (bij Nijmegen) t.g.v. hun 75-jarig jubileum in november 2003. Deze compositie werd aan dit jubilerend  gezelschap aangeboden door de firma Schreeven Muziekinstrumenten B.V. te Nijmegen. Het werk opent  met een fanfareachtig deel (-1-), waarin de signalen aangeven dat het feest is: Edelweisz bestaat 75 jaar!  Hierna volgt een muzikale wandeling (-2-): hoorngeschal door Berg en Dal, waarmee de verbondenheid van  de vereniging met het dorp Berg en Dal aangegeven wordt. De Zwitsers geaarde melodie (-3-), legt een link  met de vele Zwitserse muziekverenigingen die op uitnodiging van Edelweisz deel genomen hebben aan de  traditionele Pinksterweekeinden in Berg en Dal. Het langzame deel (-4-) verwijst naar de Eucharistieviering  tijdens de Pinksterweekeinden en geeft een moment van bezinning weer. Het finaledeel (-5-) laat ten teken  van verbroedering het Hoorngeschal en de Zwitserse melodie gezamenlijk horen.

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 6.30 min. Prijs: € 115,- Bestelnummer: (03.H165)
TTT
Vysehrad / Andreas van ZoelenI
partituur en geluidsopname

Deze compositie van is vernoemd naar het op een rots gelegen deel van Praag, waar volgens de overlevering de eerste Tsjechische vorsten zetelden. Het is een verklanking van het mentale beeld dat de componist van deze burcht heeft. Het vormt een verklanking van het mentale beeld dat de componist van deze burcht heeft. Naarmate men dichter bij de voet van de rots komt, maakt het gevoelloze dodecafonische beeld ruimte voor een overrompelende sensatie wanneer het mentale en het feitelijke elkaar raken. Er volgt een moment van bezinning. Vervolgens is er ruimte om onder de indruk te raken van de schoonheid, maar ook van het brute karakter van Vysehrad. De Oost-Europese "Tarogato" heeft in het stuk een prominente rol. Het is een soort houten saxofoon die veel in de volksmuziek gebruikt wordt. Wanneer geen tarogato beschikbaar kan deze ook door een sopraansaxofoon of klarinet vervangen worden.

Klik hier om naar de internetsite van Andreas te gaan: https://www.vanzoelen.eu

Niv. D 

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 95,- Bestelnummer: (02.H139)
TTT
Nuestra Lengua / Rolf HoogenbergI

"Nuestra Lengua" (Spaans voor 'onze taal') is een driedelige compositie in 'Latin Style'. De titel duidt op het feit dat de taal der muziek over de hele wereld gesproken en  begrepen wordt. Het ruim zeven minuten durende stuk is uitermate geschikt om samen met  een djembé groep te spelen, een combinatie die bijna nooit voorkomt. Laat uw gedachten  wegdromen naar bijvoorbeeld een Zuid-Amerikaans feest en kom tot de ontdekking dat met  muziek meer te zeggen is dan met woorden……….

Niv. D 

Tijdsduur: ± 7.30 min. Prijs: € 148,- Bestelnummer: (03.H124)
TTT
It's Meringue Time / Johan PerikI

Dit werk verplaatst ons naar de Caribische eilanden, waar deze muziek tot het alledaagse  gebeuren behoort. Een keur aan slagwerk zorgt voor de juiste sfeer.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 3.30 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (02.H121)
TTT
Introductie tot het harmonie orkest / Henk Alkema (met vertelstem)I

Dit werk werd gecomponeerd in opdracht van het NIB met het doel de instrumenten van het  harmonie orkest dichter bij het publiek te brengen. Het werk werd in november 2000  met groot succes door de KMK in première gebracht. Na een feestelijke opening worden in  ± 26 minuten (zonder de verbindende tekst) de secties en de instrumenten van het harmonie  orkest voorgesteld op een manier die voor jong en oud een feest voor het oor en oog is.  Op onnavolgbare wijze weet Henk Alkema, die voor zowel de muziek als de tekst tekende, het publiek te boeien. Klik hier om naar de internetsite van Henk te gaan: https://web.mac.com/halkema

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 26 min. Prijs: € 268,- Bestelnummer: (02.H106)
TTT
Chinese Folk Songs / Willy HautvastI

Chinese Folk Songs werd gecomponeerd in opdracht van de Stichting Nationale Jeugdorkesten  voor het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) voor een tournee door China.  Door omstandigheden kon deze tournee niet doorgaan, maar het werk werd wel afgemaakt. De compositie is gebaseerd op authentieke Chinese volksliedjes die voor deze gelegenheid  speciaal uit China opgestuurd werden. De typische Chinese ritmiek is in het werk  bewaard gebleven. Het afwisselend vrolijk en ingetogen werk begint Moderato met een gezamenlijke solo van de alt en de tenor saxofoon. Het daaropvolgende Andantino opent met een speels effect in  het koper en slagwerk, waarna de melodie door de verschillende instrumenten en secties van het  orkest gespeeld wordt. Na een kort Andante volgt een vrolijk en beweeglijk Allegretto gedeelte dat,  na een korte onderbreking door een Andante, in een feestelijk slot eindigt.  Het geheel wordt ondersteund door kleurrijk en afwisselend slagwerk.

Niv. C/D  

Tijdsduur: ± 6.30 min. Prijs: € 115,- Bestelnummer: (01.H102)
TTT
March of Marching Regiments ?! / Christiaan JanssenI

Een bijzondere concertmars. Beginnend als een typische mars wordt de toehoorder al gauw op het  verkeerde been gezet door een wals, gevolgd door een gedeelte in de stijl van de “house muziek” om  tenslotte weer in het originele mars thema terug te keren. De regimenten die op deze mars moeten lopen  zijn niet te benijden, hetgeen door het ? en ! in de titel ook al aangeduid wordt. (geluidsfragmenten: CD Prelude (MS-04) / St. Caecilia Blerick o.l.v. Andreas van Zoelen)

Niv. D 

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (02.H100)
TTT
La Palma / Co VriendI

Geïnspireerd door een vakantie op La Palma, het meest westelijke eiland van de Canarische eilanden,  componeerde Co Vriend dit melodieuze en swingende stuk in drie delen: Grandioso/Scherzo, Andante en Allegretto.

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 11 min. Prijs: € 115,- Bestelnummer: (02.H96)
TTT
Wings of Tide / Marlon TitreI

De 19-jarige componist Marlon Titre was winnaar van de NIB prijs bij het Prinses Christina  Compositie Concours 1999. Eén van de onderdelen van deze prijs is de opdracht tot het schrijven  van een compositie voor harmonie orkest, met uitvoering in het daaropvolgende jaar.  Zo ontstond “Wings of Tide” dat tijdens de finale van het Concours 2000 voor het eerst werd  uitgevoerd door het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest o.l.v. Alex Schillings. Het publiek was  unaniem vol lof over dit sfeervolle en kleurrijke werk. Het woord “Tide” (getij) in de titel geeft de  opbouw van de compositie weer. In het eerste deel wordt het hoofdthema gepresenteerd, dat  meer en meer door andere thema’s overvleugeld wordt. “Wings” (vleugels) is van toepassing op  de dansachtige, energieke passages in het middendeel, waarin de orkestgroepen een dialoog met  elkaar aangaan, culminerend in een samenspraak aan het eind van dit deel. In het derde deel laat  het hoofdthema zich weer duidelijk gelden en is het alsof het nooit weg is geweest: de nimmer aflatende beweging van het getij.

Niv. D 

Tijdsduur: ± 15 min. Prijs: € 158,- Bestelnummer: (01.H95)
TTT
My heart is a tango / Co VriendI

De titel duidt niet alleen op het feit dat de tango het middelpunt van deze compositie vormt, maar  verraadt ook een zekere nostalgie van de componist ten aanzien van deze klassieke dansvorm.  In het nieuwe millennium lijkt de populariteit van de tango weer een nieuw hoogtepunt te bereiken.  De vier in elkaar overlopende deeltjes zijn: Poco Adagio, Tango, Marcia en Poco Adagio.

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 5.30 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (01.H72)
TTT
A Day Off / Co VriendI

Een muzikale beschrijving van een dagje uit in drie delen: Looking About, Meditation en  Dancing Around. Ondanks de relaxte stemming klinken er hier en daar nog wat sombere  geluiden door: het blijkt niet zo eenvoudig om de zorgen van alledag in één dag opzij te zetten, maar in geheel overheerst de optimistische toon en eindigt de dag zoals hij begon, al fluitend......  In Vlaanderen geplaatsts in de afdeling uitmuntendheid (Femurep).

Niv. C 

Tijdsduur: ± 8.30 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (00.H61)
TTT
Cacak / Paul DzonI

Spetterend Oost-Europees vertier met uitgebreid orkestslagwerk en als optie uitvoering samen met een percussiegroep.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 3.30 min. Prijs: € 115,-
Prijs: € 35,-
Bestelnummer: (99.H37)
Bestelnummer: (99.P37) opt. percussie-set
TTT
Siyahamba / Thomas KrauseI
Partituur en geluidsopname

Gebaseerd op een gospel uit Zuid-Afrika met als tekst: "Siyahamb'e khukanyeni kwenkhos", hetgeen zo ongeveer betekent: "We lopen allen onder het licht van God". Een eigentijdse maar tegelijkertijd zeer toegankelijke compositie met de mogelijkheid uitgebreid Afrikaanse percussie in te zetten. Eventueel kan de Gospel worden meegezongen door een aparte zanggroep of een aantal orkestleden. De tekst en melodie van de Gospel worden meegeleverd. Ook leverbaar met koor SATB. Waterlands Blazers Ensemble o.l.v. Luc Mager en Theo Jansen

Niv. C 

Tijdsduur: ± 6 min. Prijs: € 105,-
Prijs: € 140,-
Bestelnummer: (99.H35) harmonie
Bestelnummer: (99.ZK35) harmonie + koor SATB, inkl. koorset 20 partijen
TTT
Hora / Paul DzonI

Opwindende Oost-Europees getinte rondedans. In Vlaanderen geplaatst in de 1e afdeling (Femurep). (geluidsfragmenten: CD Van Bach tot Bilbao (MS-records-02) / Waterlands Blazers Ensemble o.l.v. Luc Mager en Theo Jansen)

Niv. D 

Tijdsduur: ± 4.30 min. Prijs: € 125,- Bestelnummer: (99.H34)
TTT
The illustrious Mr. Mackaay's Travels into China / Dirk van der NietI

Dit betreft een programmatisch werk bestaande uit 5 in elkaar overgaande deeltjes die samen een beschrijving vormen van de wederwaardigheden van de beroemde ontdekkingsreiziger Mr. Mackaay op zijn tocht naar China. Een leuke rol voor het slagwerk. (geluidsfragmenten: CD Originals for Band I (DPCD 2354) / Shell Harmonie Amsterdam o.l.v Jan Schut)

Niv. D 

Tijdsduur: ± 6 min. Prijs: € 125,- Bestelnummer: (97.H21)
TTT
Eclips / Ammar TijaniI

Gecomponeerd in het kader van het Compositieproject 1995/1996 van het Spinoza lyceum en de Kunstschool 2000 Amsterdam en winnaar van de publieksprijs. Prachtige dia's van de eclips in 1999 kunnen bijgeleverd worden.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 105,-
Prijs: € 25,-
Bestelnummer: (98.H13)
Bestelnummer: (98.D13) set dia's
TTT
A Century in Harmony / Henry DingelhoffI

Mooie concertmars met piccolo solo in het trio. (geluidsfragmenten: CD Originals for Band I (DPCD 2354) / Shell Harmonie Amsterdam o.l.v Jan Schut)

Niv. C  

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 85,- Bestelnummer: (97.H12)
TTT
Sanguinaccio / Dirk van der NietI

Een programmatisch werkje met een speels karakter. Na een langzame inleiding volgt een uiterst simpel walsje (solo voor altsax) dat langzaam ontaardt in een meeslepende dans. (geluidsfragmenten: CD Originals for Band I (DPCD 2354) / Shell Harmonie Amsterdam o.l.v Jan Schut)

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 5 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (97.H09)
TTT
De Omval / Dirk van der NietI

In deze compositie wordt de karakteristieke architectuur van het gebouw 'De Omval' zoals "uit het lood staan" en de toepassing van vele kleuren, tot uitdrukking gebracht. (geluidsfragmenten: CD Originals for Band I (DPCD 2354) / Shell Harmonie Amsterdam o.l.v Jan Schut)

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 5 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (97.H06)
TTT
Wat, Hoe en Waarom / Dirk van der NietI

In humoristische hoekdelen en een swingend middendeel worden de veel gestelde vragen Wat wordt er gezegd, Hoe moeten we het spelen, en Waarom op die manier behandeld. (geluidsfragmenten: CD Originals for Band I (DPCD 2354) / Shell Harmonie Amsterdam o.l.v Jan Schut)

Niv. D  

Tijdsduur: ± 6 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (96.H05)
TTT

 niveau A/B/C (3e/4e divisie)

Absarokas Sunrise / Dirk van der Niet
Ballad for Band / David Seeker
Barbara's Shuffle / David Seeker
Bellevue / Erik Peetam
Brigand / Matthijs Kruik
Commemorate / muziek Gerard den Dekker - tekst Karin den Dekker (harmonie en spreekstem)
Danses en España / Arie J. Vlam
Drum Down / Willy Hautvast
El Cordobès - Paso Doble / Geert Flik
Fanfare / Dirk van der Niet
Get Ready.......... / Theo van de Weijer
Go for it / Erik Peetam
Intrada en Fantasia / Joop van Eck
Kleine Koraalfantasie / Co Vriend
Lola's Theme / Matthijs Kruik
Regina Magna Processiemars / Ruud Mourik
Regina Magna Processiemars - concertversie / Ruud Mourik
Remembrance / Willy Hautvast
Tango Argentina / Joop de Winter
The Oldtimer Rag / David Seeker
’t Is Oranje! / Rob Draijer
Three Note Honk / Dirk van der Niet
United We Stand / Matthijs Kruik
Your Turn / Co Vriend

Commemorate / muziek Gerard den Dekker - tekst Karin den Dekker (harmonie en spreekstem) I
harmonie

Met ondertitel: 3/4 eeuw - Herdenken en Vieren - Vrijheid!. Het verlangen naar vrijheid wordt naast de muziek tot klinken gebracht door een spreekstem. Zeer geschikt voor onder meer de dodenherdenking op 4 mei.


Niv. B

Tijdsduur: ± 4.30 min. Prijs: € 95,- Bestelnummer: (22.H588)
TTT
Regina Magna Processiemars - concertversie / Ruud Mourik I
Partituur en geluidsopname

In 2015 verscheen Regina Magna Processiemars. Deze mars, die ook lopend tijdens een processie uitgevoerd kan worden' is gebaseerd op twee melodieën uit het oorspronkelijke Regina Magna. In 2021 heeft Ruud een concertversie van deze processiemars geschreven, die gekenmerkt wordt door zeer uitgebreid slagwerk.

Niv. B

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 95,- Bestelnummer: (21.H583)
TTT
Lola's Theme / Matthijs Kruik I
harmonie

Matthijs componeerde Lola's Theme tijdens zijn studie filmmuziek voor een korte film. Het is een kort en stemmig werkje dat ook zeer geschikt is als inspeelwerk en voor bijvoorbeeld de dodenherdenking op 4 mei.


Niv. B

Tijdsduur: ± 2 min. Prijs: € 75,- Bestelnummer: (18.H565)
TTT
Get Ready.......... / Theo van de WeijerI
harmonie

Een originele en statige openingsfanfare. De aftrap wordt verzorgd door de kopersectie en slagwerk, daarna volgt de houtsectie. Na een kort intermezzo besluit het voltallige orkest de fanfare.


Niv. B

Tijdsduur: ± 1,40 min. Prijs: € 85,- Bestelnummer: (16.H554)
TTT
United We Stand / Matthijs Kruik I
harmonie

De titel United We Stand refereert naar het motto United We Stand, Divided We Fall, toegeschreven aan de Oud-Griekse verhalenverteller Aesop (620-564 v.Chr.). Dit motto geldt natuurlijk bij uitstek voor ensemblespel.


Niv. B/C

Tijdsduur: ± 3 min. Prijs: € 85,- Bestelnummer: (16.H549)
TTT
Brigand / Matthijs Kruik I

Matthijs Kruik (1984) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en het Utrechts Conservatorium. In 2006 behaalde hij zijn HaFa-directiediploma bij Danny Oosterman. Zijn compositieopleiding bij Henk Alkema rondde hij in 2007 af. Daarna studeerde Matthijs enige jaren compositie filmmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Matthijs is werkzaam als freelance componist, arrangeur en dirigent. Hij componeerde Brigand voor één van zijn eigen (jeugd-)orkesten. Het is een opgewekte mars die ook bij kleinere bezettingen kan klinken als een klok.


Niv. B

Tijdsduur: ± 3.15 min. Prijs: € 85,- Bestelnummer: (16.H547)
TTT
Regina Magna Processiemars / Ruud Mourik I

Sinds 2007 bezoekt slagwerker, componist en dirigent Ruud Mourik jaarlijks het Griekse eiland Corfu. Sinds 2012 verzorgt hij daar concerten met het slagwerkensemble van de Filarmonik Eteria Kerkyras en componeert hij ook voor dit ensemble. In de afgelopen jaren is hij vaak getuige geweest van processies met schitterende plechtige muziek van de verschillende 'Banda's' van het eiland. Dit heeft geresulteerd in de processiemars Regina Magna, gebaseerd op twee melodieën uit het oorspronkelijke Regina Magna voor groot orkest, koor, orgel en slagwerk. Deze processiemars kan daadwerkelijk lopend tijdens een processie uitgevoerd worden, maar past ook in een regulier concertprogramma.

Niv. B

Tijdsduur: ± 3 min. Prijs: € 85,- Bestelnummer: (15.H543)
TTT
Remembrance / Willy Hautvast I

Met Remembrance blikt Willy terug op zijn muzikale carrière. Willy heeft op tal van verschillende wijzen een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de blaasmuziek. Hij is bekend als de schepper van tal van arrangementen van klassieke werken en originele composities. Daarnaast kennen wij hem als als jurylid bij concoursen, commissielid bij dirigentenexamens en bekleedde hij functies in de kunsteducatie. Willy weet dit bijzonder kleurrijke muzikale leven op zijn geheel eigen karakteristieke wijze in noten te vangen. Het resulaat is een zeer toegankelijke compositie met een nostalgisch karakter.

Niv. B/C

Tijdsduur: ± 7.30 min. Prijs: € 85,- Bestelnummer: (15.H539)
TTT
Drum Down / Willy Hautvast I

Drum Down betekend letterlijk: overstemmen. Drummers krijgen nu de gelegenheid! Ook in jeugdorkesten en orkesten in de lagere afdelingen,willen drummers wel eens op de voorgrond treden. Welnu daar is dit werkje voor geschreven. Voor gevorderden mag er naar hartenlust geïmproviseerd worden. Zo niet dan kan de uitgeschreven partij gespeeld worden.

Niv. B

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 85,- Bestelnummer: (15.H534)
TTT
Three Note Honk / Dirk van der Niet   I

Een kort, eenvoudig en herkenbaar werkje, speciaal geschreven met het oog op proeflessen. Leerlingen die een klein aantal proeflessen hebben gevolgd, kunnen aanschuiven bij de harmonie of fanfare en zo desgewenst deelnemen aan een concert. Bij de proeflessen moeten de leerlingen de volgende tonen leren spelen:
C-instrumenten: g/a/b
F-instrumenten: f /g/a
Bb-instrumenten: c/d/e
Eb-instrumenten: g/a/b

Niv. A/B

Tijdsduur: ± 2 min. Prijs: € 95,- Bestelnummer: (13.H517)
TTT
Ballad for Band / David Seeker   I

Een betekenis van Ballade is 'muziekstuk van episch-lyrisch karakter, zonder tekst' en dat zegt genoeg..........

Niv. B/C

Tijdsduur: ± 2.45 min. Prijs: € 95,- Bestelnummer: (13.H516)
TTT
The Oldtimer Rag / David Seeker   I

De Ragtime is een laatnegentiende-eeuwse Amerikaanse muziekvorm, voorafgaand aan de jazz. Ragtimes werden oorspronkelijk uitsluitend gemaakt voor piano en vooral veel gespeeld in clubs en bars in New Orleans, door zwarte pianisten. De stijl kenmerkt zich door een strakke baspartij en een hier tegen in gaande melodie, waarbij de timing net niet helemaal spoort. Hierdoor ontstaat het gevoel van ragged time: verscheurde maat. In Nederland is de rag The Entertainer van Scott Joplin het bekendst geworden, mede door de film The Sting. The Oldtimer Rag is een oorspronkelijke ragtime voor blaasorkest van de hand van David Seeker.

Niv. B/C

Tijdsduur: ± 2.45 min. Prijs: € 95,- Bestelnummer: (12.H507)
TTT
Intrada en Fantasia / Joop van Eck   I

Dit werk is uitstekend geschikt als openingswerk van een concert. Na het plechtige 'Intrada' volgt de speelse 'Fantasia'.

Niv. B/C

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (10.H448)
TTT
’t Is Oranje! / Rob Draijer I

Rob Draijer tekende voor zowel de muziek als de tekst van 't Is Oranje! Rob componeerde dit werk n.a.v. een vraag van de beheerder van de Provinciale Bibliotheek Amateur Muziek (PBAM) in Nijverdal, dhr. Wout Ligterink. Hij was namelijk op zoek naar geschikt repertoire voor Koninginnedag voor harmonie/fanfare met zang voor basisschool of jeugdkoor. Zo ontstond dit nieuwe Oranjelied met een frisse melodie in swing stijl en een hoog oranjegehalte. Wordt standaard geleverd met een zangpartij (die naar believen bijgemaakt mag worden). Het werk is ook leverbaar voor koor SATB, bas, drums en piano, welke desgewenst samen met de orkestversie uitgevoerd kan worden. De koorset bestaat uit 1 koorpartituur (koor SATB/bas/drumset/piano) en 20 koorpartijen.

Niv. C  

Tijdsduur: ± 4 min.

Prijs: € 105,-
Prijs: € 58,-
Prijs: € 35,-

Bestelnummer: (07.H343) 1 stemmig of SATB
Bestelnummer: (07.H343k) koorset SATB
Bestelnummer: (07.C343) combo set

TTT
El Cordobès - Paso Doble / Geert FlikI
Partituur en geluidsopname

Een melodieuze Paso Doble van de hand van Geert Flik.
Live-opname Harmonie Concordia Margraten o.l.v. Jos Dobbelstein

Niv. C 

Tijdsduur: ± 3.30 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (06.H316)
TTT
Barbara’s Shuffle / David SeekerI

Barbara’s Shuffle, werd in 1989 gecomponeerd voor het voormalige Trompetterkorps van de Artillerie en hun  dirigent Jan Hendriks en door dit Korps op CD opgenomen onder nummer ES 46.964. Zoals al uit de titel opgemaakt kan worden, betreft het een ontspannen werkje in het lichte genre.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 3 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (06.H287)
TTT
Your Turn / Co VriendI

Dit werk werd door Co Vriend gecomponeerd om een aantal instrumenten en secties  van het harmonie of fanfare orkest de gelegenheid te geven om, met begeleiding van  een deel van het orkest, een solistische bijdrage te leveren. Met o.m. soli voor de  trompetten, de fagot, euphonium etc. De compositie bestaat uit zeven deeltjes,  die elkaar zonder onderbreking opvolgen. Het is heel verrassend als de solo in het  Andante (deeltje 6) in de herhaling door een mannenstem (bij voorkeur door een bariton)  wordt gezongen (als solo óf zacht meegespeeld door bariton/euphonium of fagot).

Niv. C  

Tijdsduur: ± 8 min. Prijs: € 95,- Bestelnummer: (02.H113)
TTT
Kleine Koraalfantasie / Co VriendI

Dit werk bestaat uit 2 delen. Het eerste deel (Es-Groot) is opgezet volgens het schema A1-B-A2;  het tweede deel (As-Groot) is gezet in een rondovorm: A-B-A-C-A. Een koraal besluit de compositie.  Dit werk is geplaatst in het Groot Repertorium, derde afdeling fanfare. Voor deze afdeling een uitdaging  om op het concoursprogramma te nemen. Een volledige opname door het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest o.l.v. Piebe Bakker is op aanvraag te verkrijgen.

Niv. B/C  

Tijdsduur: ± 5.30 min. Prijs: € 105,- Bestelnummer: (02.H105)
TTT
Absarokas Sunrise / Dirk van der NietI

Deze stemmige originele compositie voor harmonie en fanfare, beschrijft de zonsopgang boven de  Absarokas bergketen in de Amerikaanse staat Montana. Hoewel de compositie vraagt om uitgebreid  slagwerk (het werk kan samen met een slagwerkgroep uitgevoerd worden), straalt deze rust en  weidsheid uit, met mooie lange melodische lijnen.

Niv. B/C 

Tijdsduur: ± 5 min. Prijs: € 95,- Bestelnummer: (01.H94)
TTT
Tango Argentina / Joop de Winter (met solo accordeon ad lib.) I

Een heerlijke tango in klassieke stijl, gezet voor harmonie/fanfare met een optionele solo voor  accordeon, waardoor de typische Argentijnse sfeer van de tango versterkt wordt.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 3.30 min. Prijs: € 115,- Bestelnummer: (02.H88)
TTT
Danses en España / Arie J. VlamI

Geïnspireerd op melodievoering, ritmes en dansvormen uit het Spaanse taalgebied. Het bestaat uit vier delen  die ook onafhankelijk van elkaar gespeeld kunnen worden: Paso Doble, Habanera, Bolero-Rumba, Paso-Doble. CD: OUDe VLAMmen Digitaal, muziekvereniging Sint-Caecilia Lutjebroek Te bestellen bij F.I. Weel, Asterlaan 12, 1614 SV Lutjebroek, tel. 0228-514589

Niv. C 

Tijdsduur: ± 11 min. Prijs: € 138,- Bestelnummer: (99.H40)
TTT
Go for it / Erik Peetam I

Een kort, ritmisch werk, waarin alle registers van het harmonieorkest aan hun trekken komen. Shell Harmonie Amsterdam o.l.v Jan Schut

Niv. C 

Tijdsduur: ± 3 min. Prijs: € 95,- Bestelnummer: (98.H26)
TTT
Fanfare / Dirk van der Niet I

Zoals de titel doet vermoeden is het stuk bij uitstek geschikt als openingswerk voor een concert. Een hoofdrol voor de hoorns.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 3 min. Prijs: € 58,- Bestelnummer: (98.H25)
TTT
Bellevue / Erik PeetamI

Een melodieus en ingetogen werkje met in de inleiding een hoofdrol voor de dwarsfluit. Shell Harmonie Amsterdam o.l.v Jan Schut

Niv. B 

Tijdsduur: ± 3 min. Prijs: € 85,- Bestelnummer: (97.H10)
TTT