niveau D/E (1e/2e divisie)


Hora / Paul Dzon
March of Marching Regiments ?! / Christiaan Janssen
Notre Dame
/ Kees Schoonenbeek
Ride on a Dark Ridge / Henk Alkema
Songs of Praise and Pain / Henk Alkema
The Endless Cycle / Frank Uyttebroeck
White Heat / Dirk van der Niet

Ride on a Dark Ridge / Henk AlkemaI

Bij de compositie Ride on a dark Ridge stelt de componist zich het volgende voor: een gevaarlijke tocht op een paard over een donkere bergrug. Een paard heeft geen koplampen en de zaklantaarn is vergeten. Het is donker en vreemde geluiden worden gehoord. Toch maar verder gaan. Dapperheid is vaak alleen maar volhouden. Maar dan, halverwege, komt het eind in zicht. Het moeilijkste is achter de rug en daar gaat het, in galop naar het doel, de finish, het Grote Aankomen.

Niv. D/E

Tijdsduur: ± 6 min. Prijs: € 134,- Bestelnummer: (09.F435)
TTT
White Heat / Dirk van der NietI

De wereld van kinderen van nu wordt mede bepaald door sexueel getinte videoclips en gewelddadige  computergames. In dit werk botsen moraliteit (fragmenten van een koraalmelodie), met korte vinnige  motieven (videoclips en computerspellen). Dragen de invloeden van deze clips en spellen niet bij aan  het ontstaan van een volkomen verwrongen wereldbeeld? Het middendeel drukt een tijd van bezinning uit. (Geluidsfragmenten: live-opname eindconcert LenteWind 2006 door fanfare "Nooit Gedacht" Almkerk o.l.v. Dirk van der Niet)

Niv. D

Tijdsduur: ± 8.30 min. Prijs: € 114,- Bestelnummer: (06.F285)
TTT
Notre Dame / Kees SchoonenbeekI

Rond 1200 werd de Notre Dame in Parijs gebouwd. Rond deze belangrijke kerk ontwikkelde zich een bloeiend muzikaal klimaat, waarin Leoninus en Perotinus een belangrijke positie innamen. Een belangrijk kenmerk van  hun muziek is het gebruik van kwint en oktaaf parallellen. Kees Schoonenbeek creëerde een soort middeleeuwse  fantasie, waarbij hij gebruik maakte van werken van beide componisten met dezelfde titel, Haec Dies (dit is de dag)  in combinatie met l' Homme armé' (anoniem) dat van iets latere tijd is. (geluidsfragmenten: Lentewind 2005 / Regionaal Concert Orkest Wilskracht Amersfoort o.l.v. Jos van der Sijde)

Niv. E 

Tijdsduur: ± 15 min. Prijs: € 204,- Bestelnummer: (05.F240)
TTT
March of Marching Regiments ?! / Christiaan JanssenI

Een heel bijzondere concertmars. Beginnend als een typische mars wordt de toehoorder al  gauw op het verkeerde been gezet door een wals, gevolgd door een gedeelte in de stijl van de  “house muziek” om tenslotte weer in het originele mars thema terug te keren. De regimenten  die op deze mars moeten lopen zijn niet te benijden, hetgeen door het ? en ! in de titel ook  al aangeduid wordt.

Niv. D

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (02.F100)
TTT
The Endless Cycle / Frank UyttebroeckII

Het eerste originele concertwerk voor fanfare van de bekende Belgische componist/arrangeur  Frank Uyttebroeck. De kwaliteit van deze compositie moge blijken uit het feit dat het werk is geplaatst in het Groot Repertorium in de Vaandel/Superieur-afdeling.  Het werk bestaat uit vijf contrasterende delen die een uitzicht bieden op "alles" wat bestaat,  zelfs de dingen die wij mensen niet kennen.

Niv. E

Tijdsduur: ± 15 min. Prijs: € 204,- Bestelnummer: (01.F93)
TTT
Songs of Praise and Pain / Henk AlkemaII

Deze compositie, opgenomen in het Groot Repertorium, superieur/vaandel-afdeling, verbeeldt een bange droom waaruit men verschrikt ontwaakt. In de introductie klinken gestapelde drieklanken, een element dat in een gewijzigde opzet terugkeert. Wat later klinken enige melodische lijnen die naar een soort hoogtepunt voeren. Een vrolijk deuntje vormt het derde element, dat verstoord wordt door de gestapelde drieklanken: geen vreugde zonder pijn. Volkomen onafhankelijk van het overige orkestgebeuren klinkt een slagwerkpartij, die op onverwachte momenten hoorbaar is. Dat is de betekenis van de ondertitel "DOEFF".  Hiermee wordt een soort onbewust proces weergegeven, dat voortdurend tegenwoordig is  maar geen aanwijsbare relatie heeft met de overige processen. Zeer belangrijk in dit stuk zijn de dynamische verhoudingen tussen de groepen. In Vlaanderen geplaatsts in de afdeling uitmuntendheid (Femurep). Klik hier om naar de internetsite van Henk te gaan: https://web.mac.com/halkema

Niv. E

Tijdsduur: ± 9 min. Prijs: € 134,- Bestelnummer: (00.F68)
TTT
Hora / Paul DzonII

Opwindende Oost-Europees getinte rondedans. In Vlaanderen geplaatsts in de eerste afdeling (Femurep).
CD: Van Bach tot Bilbao (MS-records-02)

Niv. D

Tijdsduur: ± 4.30 min. Prijs: € 104,- Bestelnummer: (99.F34)
TTT

 

niveau C/D (2e/3e divisie)

A Day Off / Co Vriend
Assendelft Rhapsodie / Frank van Enkhuizen
Bläserklänge / Willy Hautvast
Cacak / Paul Dzon
Caribbean Girls / Johan Perik
Champions Fanfare / Cees Brugman
Chinese Folk Songs / Willy Hautvast
De Alde Friezen / Henk Alkema (zetting voor fanfare Dirk van der Niet)
De Omval / Dirk van der Niet
Developments / Rolf Hoogenberg
El Gallo / Geert Flik
Fanfare for wind and Percussion / Ruud Mourik
Handscape / Erik Peetam
Introductie tot het Fanfare orkest / Henk Alkema (met vertelstem)
It's Meringue Time / Johan Perik
Jihlava / Andreas van Zoelen
Kolo / Paul Dzon
K(r)oningsmars / Willy Hautvast
La Palma / Co Vriend
Leontopodium / Willy Hautvast
Lighthouse Overture / Dirk van der Niet
My heart is a tango / Co vriend
Nuestra Lengua / Rolf Hoogenberg
Sainte Cécile / Jan van Dijk
Salsation / Geert Flik
Samba Uno / Jon Kimbell
Still Standing / Erik Peetam
SymphoMiniëtta No. I / Christiaan Janssen
The Sixth / Co Vriend
Townscape / Rolf Hoogenberg
Trits / Jan van Dijk
Van Hemel, Hel en Aarde / Andreas van Zoelen
Voyager / Andreas van Zoelen
Vysehrad / Andreas van Zoelen
Wendingen / Dirk van der Niet


Lighthouse Overture / Dirk van der Niet I

Lighthouse Overture werd gecomponeerd tijdens de Corona-crisis in 2020 en is opgedragen aan Harmoniekapel Crescendo Noordwijk. Een korte ouverture waarin de vuurtoren van Noordwijk en Harmoniekapel Crescenso Noordwijk geëerd worden. Ook met een kleine bezetting komt de ouverture goed uit de verf. De instrumentatie van deze versie doet de fanfare alle eer aan.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 4.00 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (20.F581)
TTT
K(r)oningsmars / Willy Hautvast I

Een vrolijke mars met citaten van vaderlandse liederen, geschreven in 2013 ter gelegenheid van de troonswisseling/koningsdag. Zowel verkrijgbaar op A4 als op marsformaat.

Niv. C  

Tijdsduur: ± 3.30 min. Prijs: € 74,- Bestelnummer: (13.F514-A4)
Bestelnummer: (13.F514-MF)
TTT
Bläserklänge / Willy Hautvast I

De Duitse radiozender WDR 4 verzorgt al jarenlang een programma van blaasmuziek, iedere dinsdagavond van 21.00 - 22.00 uur. Een uniek programma voor blaasmuziek-liefhebbers, want dit vindt men in geen enkel ander Europees land. Als trouwe luisteraar liet Willy Hautvast zich door dit programma inspireren en componeerde een opgewekte ouverture, met de titel van het programma 'Bläserklänge'. Hij droeg het werk op aan de producenten en de symphatieke presentatrice, Nadja Ziehm. Net als het programma, is de inhoud van de compositie gevarieerd van opzet en wisselen ernstig en vrolijk elkaar af. (geluidsfragmenten: live-opname nieuwjaarsconcert 2013 St. Caecilia Blerick o.l.v. Andreas van Zoelen)

Niv. C/D  

Tijdsduur: ± 7.30 min. Prijs: € 154,- Bestelnummer: (11.F465)
TTT
Salsation / Geert Flik I

Een heerlijke mambo van de hand van Geert Flik (o.m. componist van El Cordobès en Tour d’Europe).

Niv. C  

Tijdsduur: ± 2.40 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (10.F458)
TTT
El Gallo / Geert Flik I

Van de hand van Geert Flik (de componist van o.m. Salsation Mambo en Tour d’Europe) stamt deze melodieuze Paso Doble.

Niv. C  

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (10.F449)
TTT
Samba Uno / Jon Kimbell I

Onder het pseudonym Jon Kimbell componeerde Geert Flik (de componist van o.m. Salsation Mambo en Tour d’Europe) deze fraaie Samba. Een genot om te spelen en om naar te luisteren!

Niv. C  

Tijdsduur: ± 2.25 min. Prijs: € 74,- Bestelnummer: (09.F416)
TTT
Caribbean Girls / Johan Perik I

Caribbean Girls werd door Johan Perik gecomponeerd voor en opgedragen aan zijn kleindochters Brenda, Eva en Mila. Zoals de titel reeds aanduidt verplaatst de componist ons met deze muziek naar het Caraibische gebied met de dans ritmen Calypso, Rumba en Samba. Als de muziek op de juiste manier gespeeld wordt kan men in zijn fantasie een West-Indisch dansfeest voor de geest halen.

Niv. C/D  

Tijdsduur: ± 5.15 min. Prijs: € 124,- Bestelnummer: (10.F394)
TTT
Kolo / Paul DzonI
Partituur en geluidsopnamefanfare

Na de rustige inleiding, Andante Lamentoso, volgt spetterend vuurwerk in de vorm van het Con Fuoco. Heerlijke speelmuziek in Balcan stijl voor de orkesten van de midden afdelingen! Voor de harmonie-partituur en een geluidsopname klikt u op de YouTube-knop. De fanfare-partituur treft onder de PDF-knop aan.
Live-opname Harmonie Concordia Margraten o.l.v. Jos Dobbelstein

Niv. C

Tijdsduur: ± 3 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (08.F371)
TTT
Fanfare for wind and Percussion / Ruud MourikI

De titel spreekt voor zich. Het hout, koper en slagwerk stelt zich voor in korte, afwisselende fragmenten. (Geluidsfragment: live-opname eindconcert Zomerproject 2007 door projectorkest o.l.v. Wil Senden)

Niv. D  

Tijdsduur: ± 2.50 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (07.F348)
TTT
De Alde Friezen / Henk Alkema (zetting voor fanfare Dirk van der Niet)I
Partituur en geluidsopname

Dit werk werd oorspronkelijk voor Taptoe Leeuwarden gecomponeerd in een zetting voor groot koperensemble.  Voor het project ‘LenteWind’ werd deze zetting door Dirk van der Niet voor fanfare bewerkt. In de compositie wordt  het Friese Volkslied als thematisch materiaal gebruikt en door de componist op verrassende wijze verwerkt.

Live-opname fanfare "Nooit Gedacht" Almkerk o.l.v. Andreas van Zoelen

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 6 min. Prijs: € 104,- Bestelnummer: (06.F294)
TTT
 
Sainte Cécile / Jan van DijkI

Een driedelige compositie die oorspronkelijk voor Piebe Bakker en zijn Nationale Jeugdfanfare gecomponeerd werd. Door allerlei organisatorische verwikkelingen werd Sainte Cecile nooit uitgevoerd  en zal dus, ongeveer 15 jaar na dato, bij deze gelegenheid in première gaan. (Geluidsfragmenten: live-opname eindconcert LenteWind 2006 door fanfare "Nooit Gedacht" Almkerk o.l.v. Andreas van Zoelen)

Niv. C/D

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (06.F292)
TTT
 
Trits / Jan van DijkI

Conform de titel: drie korte delen: Mars, Arietta en Wals, gecomponeerd in een gematigd modern idioom.  In miniatuur vorm zet de componist drie verschillende muzikale karakters neer. Zoals hij zelf zegt:  “de kracht van het componeren ligt in het weglaten van overbodige noten”. (Geluidsfragmenten: live-opname eindconcert LenteWind 2006 door fanfare "Nooit Gedacht" Almkerk o.l.v. Andreas van Zoelen)

Niv. D

Tijdsduur: ± 3.30 min. Prijs: € 84,- Bestelnummer: (06.F281)
TTT
     
Voyager / Andreas van ZoelenI

Dit werk werd gecomponeerd t.g.v. het 'Zomerproject Oostzaan 2005' met als thema:  'Een muzikale zoektocht in de ruimte'. Bij dit project werd stil gestaan bij de dood van de 17-jarige Chad Duff  die lid was van de Indian Lake High School Concert Band, USA. Na de dood van Chad heeft deze Band ter  nagedachtenis een compositie opdracht aan de bekende Amerikaanse componist Larry Daehn verleent.  Dit werk, met de titel "Farewell, Dear Voyager" vormde het uitgangspunt van het Oostzaan project 2005:  een aantal vrienden van Chad nemen geen genoegen met het feit dat hun vriend dood is en praten daar  heel veel over; "zijn ziel zal toch wel ergens zijn, daar boven tussen de sterren" en ze besluiten op zoek  te gaan. Met hulp van Chad's vader die een hoge functie bij de NASA heeft, krijgen ze toestemming en  medewerking voor hun ruimtelijke zoektocht. Het eerste deel van de compositie Voyager verklankt het  vertrek van de capsule van Cape Canaveral. De ingenieus opgebouwde slagwerkpartijen vormen de 'motor'  voor de lancering, later bijgestaan door het koper. Het tweede deel is de muzikale beschrijving van de  'ontmoeting' tussen Chad en zijn vrienden. De vrienden zijn heel blij dat ze contact gemaakt hebben en keren  opgelucht naar de aarde terug (deel 3, het feestelijke slot). De live-registratie van het slotconcert kan bij de uitgeverij  aangevraagd kan worden. Klik hier om naar de internetsite van Andreas te gaan: https://www.vanzoelen.eu

Niv. D 

Tijdsduur: ± 8 min. Prijs: € 114,- Bestelnummer: (05.F267)
TTT
Developments / Rolf HoogenbergI

Deze compositie werd geschreven in opdracht van fanfare Patrimonium uit Amstelveen ter gelegenheid van hun  75-jarig jubileum. In dit werk beschrijft de componist de ontwikkeling van de fanfare als orkest en de fanfaremuziek  als een muziekgenre dat in de concertzaal zeker gehoord mag worden. Een feestelijk fanfarethema vormt de basis  van het werk. Dit thema komt, in de oorspronkelijke vorm of in fragmenten, in alle aaneengesloten delen terug en  ontwikkelt zich vanaf een authentieke fanfareopening tot een hedendaags klinkend slot.

Niv. D

Tijdsduur: ± 6 min. Prijs: € 124,- Bestelnummer: (04.F222)
TTT
     
Van Hemel, Hel en Aarde /Andreas van ZoelenI

Dit werk werd geschreven in opdracht van het festival “Traces of Brass” dat in 2003 in Tilburg gehouden werd. Tijdens de eerste uitvoering waren er ongeveer 200 koperblazers bij elkaar gekomen, die in drie groepen verdeeld  werden: hemel, hel en aarde. In het begin staan de drie groepen muzikaal gezien ver van elkaar af, komen echter  steeds dichter bij elkaar en aan het eind klinkt alles samen om aan te geven dat een gewenste combinatie ook  gewoon op aarde best mogelijk is... De oorspronkelijke versie werd door de componist zelf voor harmonie en fanfare gezet. Klik hier om naar de internetsite van Andreas te gaan: https://www.vanzoelen.eu

Niv. C

Tijdsduur: ± 7.30 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (04.F218)
TTT
Jihlava / Andreas van Zoelen I
Partituur en geluidsopname

Jihlava is gecomponeerd als een herinnering aan de verdrijving van de Südeten-Duitsers uit  Bohemen (Tsjechië) kort na de Tweede Wereldoorlog. Deze mensen werden toen als vergeldingsactie uit hun “Heimat” verdreven waarbij zij al hun bezittingen moesten achterlaten. Dit lot overkwam ook de  moeder van de componist, waardoor hij op vrij directe wijze met deze historische gebeurtenis  geconfronteerd is. Klik op de YouTube-knop voor indrukwekkende beelden en geluidsopname.
Klik hier om naar de internetsite van Andreas te gaan: https://www.vanzoelen.eu

Niv. C

Tijdsduur: ± 5.30 min. Prijs: € 84,- Bestelnummer: (04.F201)
TTT
          
Leontopodium / Willy HautvastI

Leontopdium  is de Latijnse naam voor Edelweisz. De naam van het muziekwerk refereert aldus indirect aan de naam  van de vereniging waarvoor de compositie geschreven is t.w. het Muziekgezelschap Edelweisz-Berg en Dal  (bij Nijmegen) t.g.v. hun 75-jarig jubileum in november 2003. Deze compositie werd aan dit jubilerend gezelschap aangeboden door de firma Schreeven Muziekinstrumenten B.V. te Nijmegen. Het werk opent met een fanfareachtig deel (-1-), waarin de signalen aangeven dat het feest is: Edelweisz bestaat 75 jaar!  Hierna volgt een muzikale wandeling (-2-): hoorngeschal door Berg en Dal, waarmee de verbondenheid van de vereniging met het  dorp Berg en Dal aangegeven wordt. De Zwitsers geaarde melodie (-3-), legt een link met de vele Zwitserse muziekverenigingen die op uitnodiging van Edelweisz  deel genomen hebben aan de traditionele Pinksterweekeinden in Berg en Dal. Het langzame deel (-4-) verwijst naar de Eucharistieviering tijdens de Pinksterweekeinden en geeft een moment van bezinning weer.  Het finaledeel (-5-) laat ten teken van verbroedering  het Hoorngeschal en de Zwitserse melodie gezamenlijk horen. 

Niv. C/D

Tijdsduur: ± 6.30 min. Prijs: € 104,- Bestelnummer: (03.F165)
TTT
       
Introductie tot het Fanfare orkest / Henk Alkema (met vertelstem)I

Dit werk werd gecomponeerd op verzoek van de uitgeverij Mansarda - Sintra. De première  werd verzorgd door het NJFO o.l.v. Danny Oosterman. Na een feestelijke opening worden  in ± 25 minuten (zonder de verbindende tekst) de secties en de instrumenten van het  fanfare orkest voorgesteld op een manier die voor jong en oud een feest voor het oor en oog is.  Op onnavolgbare wijze weet Henk Alkema, die voor zowel de muziek als de tekst tekende,  het publiek te boeien. Van dit werk is een informatie pakket beschikbaar. Klik hier om naar de internetsite van Henk te gaan: https://web.mac.com/halkema

Niv. D

Tijdsduur: ± 25 min. Prijs: € 204,- Bestelnummer: (02.F142)
TTT
       
Vysehrad / Andreas van ZoelenI

Deze compositie is vernoemd naar het op een rots gelegen deel van Praag, waar volgens de  overlevering de eerste Tsjechische vorsten zetelden en vormt een verklanking van het mentale  beeld dat de componist van deze burcht heeft. Het gevoelloze dodecafonische beeld spitst  zich toe naarmate men dichter komt bij de voet van de rots. De overrompelende sensatie  wanneer het mentale en het feitelijke elkaar raken, vraagt om een moment van bezinning.  Daarna is er ruimte om onder de indruk te raken van de schoonheid, maar ook van het brute  karakter van Vysehrad. De Oost-Europese "Tarogato" heeft in het stuk een prominente rol.  Het is een soort houten saxofoon die veel in de volksmuziek gebruikt wordt. Wanneer geen  tarogato beschikbaar kan deze ook door een sopraansaxofoon of klarinet vervangen worden. Klik hier om naar de internetsite van Andreas te gaan: https://www.vanzoelen.eu

Niv. D 

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (02.F139)
TTT
       
Nuestra Lengua / Rolf HoogenbergI

"Nuestra Lengua" (Spaans voor 'onze taal') is een driedelige compositie in 'Latin Style' voor  fanfare. De titel duidt op het feit dat de taal der muziek over de hele wereld gesproken en  begrepen wordt. Het ruim zeven minuten durende stuk is uitermate geschikt om samen met  een djembé groep te spelen, een combinatie die bijna nooit voorkomt. Laat uw gedachten  wegdromen naar bijvoorbeeld een Zuid-Amerikaans feest en kom tot de ontdekking dat met  muziek meer te zeggen is dan met woorden……….

Niv. D 

Tijdsduur: ± 7.30 min. Prijs: € 134,- Bestelnummer: (03.F124)
TTT
It's Meringue Time / Johan PerikI

Dit werk verplaatst ons naar de Caribische eilanden, waar deze muziek tot het alledaagse  gebeuren behoort. Een keur aan slagwerk zorgt voor de juiste sfeer.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 3.30min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (02.F121)
TTT
Chinese Folk Songs / Willy HautvastI

Chinese Folk Songs werd gecomponeerd in opdracht van de Stichting Nationale Jeugdorkesten  voor het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) voor een tournee door China.  Door omstandigheden kon deze tournee niet doorgaan, maar het werk werd wel afgemaakt. De compositie is gebaseerd op authentieke Chinese volksliedjes die voor deze gelegenheid  speciaal uit China opgestuurd werden. De typische Chinese ritmiek is in het werk  bewaard gebleven. Het afwisselend vrolijk en ingetogen werk begint Moderato met een gezamenlijke  solo van de alt en de tenor saxofoon. Het daaropvolgende Andantino opent met een speels effect in  het koper en slagwerk, waarna de melodie door de verschillende instrumenten en secties van het  orkest gespeeld wordt. Na een kort Andante volgt een vrolijk en beweeglijk Allegretto gedeelte dat,  na een korte onderbreking door een Andante, in een feestelijk slot eindigt.  Het geheel wordt ondersteund door kleurrijk en afwisselend slagwerk.

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 6.30 min. Prijs: € 104,- Bestelnummer: (01.F102)
TTT
La Palma / Co VriendI

Geïnspireerd door een vakantie op La Palma, het meest westelijke eiland van de Canarische eilanden,  componeerde Co Vriend dit melodieuze en swingende stuk in drie delen:  Grandioso/Scherzo, Andante en Allegretto.

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 11 min. Prijs: € 104,- Bestelnummer: (02.F96)
TTT
Champions Fanfare / Cees BrugmanI

Deze welluidende fanfare werd door Cees Brugman in opdracht gecomponeerd voor de Brassband-Kampioenschappen 1974 en werd daarna ontelbare malen door brassbands gespeeld tijdens de VARA-festivals, voor radio en TV. Van dit openingswerk maakte hij een sprankelijke bewerking voor fanfare.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 1 min. Prijs: € 52,- Bestelnummer: (01.F79)
TTT
My heart is a tango / Co vriendI

De titel duidt niet alleen op het feit dat de tango het middelpunt van deze compositie vormt, maar verraadt ook een zekere nostalgie van de componist t.a.v. deze klassieke dansvorm. In het nieuwe millenium lijkt de populariteit van de tango weer een nieuw hoogtepunt te bereiken. De vier in elkaar overlopende deeltjes zijn: Poco Adagio, Tango, Marcia en Poco Adagio. (Geluidsfragmenten: live-opname eindconcert Fanfareproject 2001)

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 5.30 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (01.F72)
TTT
A Day Off / Co VriendI

Een muzikale beschrijving van een dagje uit in drie delen: Looking About, Meditation en Dancing Around. Ondanks de relaxte stemming klinken er hier en daar nog wat sombere geluiden door: het blijkt niet zo eenvoudig om de zorgen van alledag in één dag opzij te zetten, maar in geheel overheerst de optimistische toon en eindigt de dag zoals hij begon, al fluitend...... In Vlaanderen geplaatsts in de afdeling uitmuntendheid (Femurep).

Niv. C 

Tijdsduur: ± 8.30 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (00.F61)
TTT
Assendelft Rhapsodie / Frank van EnkhuizenI

Dit werk werd in 1984 gecomponeerd op initiatief van de Stichting Assendelft Zelfstandig, toen aansluiting bij de gemeente Zaandam dreigde. Het stuk geeft een impressie van Assendelft, in het verleden, het heden en de toekomst. Deze thema's zijn opgebouwd uit de bruikbare letters van de plaatsnaam Assendelft (A-Es-Es-E-D-E-F) en een aantal  letters uit de historische benaming Ascmannedelf (A-C-A-D-E-F). Ondanks het feit dat de aansluiting bij Zaandam niet voorkomen kon worden, geeft de finale weer dat Assendelft toch grotendeels het eigen karakter heeft weten te bewaren. In Vlaanderen geplaatsts in de eerste afdeling (Femurep). (Geluidsfragmenten: live-opname eindconcert Fanfareproject 2001)

Niv. D 

Tijdsduur: ± 8.30 min. Prijs: € 114,- Bestelnummer: (00.F60)
TTT
Still Standing / Erik PeetamI

Gecomponeerd in opdracht van de "Koninklijke Muziekvereniging Beemsters Fanfare", t.g.v. het 110-jarig bestaan in 1999. Met de titel wordt verwezen naar het feit dat er in  het bestaan van een vereniging hoogte- en dieptepunten zijn, maar dat de dieptepunten steeds weer overwonnen worden en de vereniging, ook na zo'n lange periode, nog steeds bestaat: "Still Standing". Het werk bestaat uit vier in elkaar overgaande delen (Moderato, Allegro vivace, Adagio en Allegro vivace), waarin het feestelijke karakter overheerst en het optimisme voor de toekomst tot uitdrukking wordt gebracht. In Vlaanderen geplaatsts in de eerste afdeling (Femurep). (Geluidsfragmenten: live-opname eindconcert Fanfareproject 2001)

Niv. C 

Tijdsduur: ± 7 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (00.F59)
TTT
Townscape / Rolf HoogenbergI

De winnende compositie voor fanfare van de muziek-olympiade en NIB-prijs 1999.  De opdracht luidde: geef een muzikale impressie van je woonplaats (in dit geval  Purmerend). Johan de Meij beoordeelde het vier minuten durende Townscape als volgt: "Het is in alle opzichten het meest doortimmerde stuk. Alles klopt: de harmonieën, de  vorm is uitstekend, de instrumentatie doordacht en prima geschreven, qua omvang  en bereik van de diverse instrumenten". In Vlaanderen geplaatsts in de tweede afdeling (Femurep). Inclusief set dia's behorend bij de vijf delen.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 4.10 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (00.F53)
TTT
SymphoMiniëtta No. I / Christiaan JanssenI

Dit werk is, zoals de titel al doet vermoeden, een Mini Symfonie. Het werk bestaat uit 3 delen, thematisch aan elkaar verwant, maar die toch elk een eigen karakter hebben. Het werk is geplaatst in het Groot Repertorium voor de eerste afdeling fanfare.  In Vlaanderen eveneens in de eerste afdeling (Femurep). (Geluidsfragmenten: live-opname eindconcert Fanfareproject 2001)

Niv. C 

Tijdsduur: ± 7.40 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (99.F52)
TTT
The Sixth / Co VriendI

Een driedelig werk waarbij een gedragen melodie boven wijd liggende, schuivende  akkoorden, de basis vormt. Het stuk is zeer afwisselend, zowel in tempo, karakter,  ritme als melodie en bevat naast swingende muziek welluidende harmonieën gelardeerd met heerlijke dissonanten. Het werk is geplaatst in het Groot Repertorium voor de eerste afdeling fanfare. In Vlaanderen eveneens in de eerste afdeling (Femurep). (Geluidsfragmenten: live-opname eindconcert Fanfareproject 2001)

Niv. C 

Tijdsduur: ± 9 min. Prijs: € 104,- Bestelnummer: (99.F49)
TTT
Cacak / Paul DzonI

Spetterend Oost-Europees vertier met uitgebreid orkestslagwerk en als optie uitvoering samen met een percussiegroep.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 3.30 min. Prijs: € 104,-
Prijs: € 31,- optionele percussie-set
Bestelnummer: (99.F37)
Bestelnummer: (99.P37)
TTT
Handscape / Erik PeetamI

De titel verwijst naar de vijf vingers van de hand, die los van elkaar toch een eenheid  vormen, n.l. de hand. Dit beeld wordt muzikaal neergezet in vijf afwisselende deeltjes  die zonder onderbreking in elkaar overgaan.  CD: Originals for Band I (DPCD 2354) (geluidsfragmenten: Fanfare "Kunst en Vriendschap" Wittem)

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 10 min. Prijs: € 114,- Bestelnummer: (97.F10)
TTT
De Omval / Dirk van der NietI

  In deze compositie wordt de karakteristieke architectuur van het gebouw 'De Omval'  zoals "uit het lood staan" en de toepassing van vele kleuren, tot uitdrukking gebracht. CD: Originals for Band I (DPCD 2354) (geluidsfragmenten: Fanfare "Kunst en Vriendschap" Wittem)

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 5 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (97.F06)
TTT
Wendingen / Dirk van der NietI

De compositie opent direct met het hoofdthema vertolkt door de trombone. Dit thema keert telkens in andere kleuren en wendingen terug. Vanaf maat 84 klinkt een sterk contrasterend koraal. CD: Originals for Band I (DPCD 2354) (geluidsfragmenten: Fanfare "Kunst en Vriendschap" Wittem)

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 6 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (96.F01)
TTT
niveau A/B/C (3e/4e divisie)

Absarokas Sunrise / Dirk van der Niet
Ballad for Band / David Seeker
Barbara's Shuffle / David Seeker
Brigand / Matthijs Kruik
Danses en España / Arie J. Vlam
Dick
/ Erik Peetam
Drum Down / Willy Hautvast
El Cordobès - Paso Doble / Geert Flik
Get Ready.......... / Theo van de Weijer
In Memoriam / Christiaan Janssen
Intrada en Fantasia / Joop van Eck
Kleine Koraalfantasie / Co Vriend
Lola's Theme / Matthijs Kruik
Remembrance / Willy Hautvast
Tango Argentina / Joop de Winter
The Oldtimer Rag / David Seeker
Three Note Honk / Dirk van der Niet
’t Is Oranje! / Rob Draijer
United We Stand / Matthijs Kruik

Lola's Theme / Matthijs Kruik I
fanfare

Matthijs componeerde Lola's Theme tijdens zijn studie filmmuziek voor een korte film. Het is een kort en stemmig werkje dat ook zeer geschikt is als inspeelwerk en voor bijvoorbeeld de dodenherdenking op 4 mei.


Niv. B

Tijdsduur: ± 2 min. Prijs: € 63,- Bestelnummer: (18.F565)
TTT
Get Ready.......... / Theo van de WeijerI
fanfare

Een originele en statige openingsfanfare. De aftrap wordt verzorgd door de kopersectie en slagwerk, daarna volgen bugels en saxofoons. Na een kort intermezzo besluit het voltallige orkest de fanfare.


Niv. B

Tijdsduur: ± 1,40 min. Prijs: € 74,- Bestelnummer: (16.F554)
TTT
United We Stand / Matthijs Kruik I
fanfare

De titel United We Stand refereert naar het motto United We Stand, Divided We Fall, toegeschreven aan de Oud-Griekse verhalenverteller Aesop (620-564 v.Chr.). Dit motto geldt natuurlijk bij uitstek voor ensemblespel.


Niv. B/C

Tijdsduur: ± 3 min. Prijs: € 74,- Bestelnummer: (16.F549)
TTT
Brigand / Matthijs Kruik I

Matthijs Kruik (1984) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en het Utrechts Conservatorium. In 2006 behaalde hij zijn HaFa-directiediploma bij Danny Oosterman. Zijn compositieopleiding bij Henk Alkema rondde hij in 2007 af. Daarna studeerde Matthijs enige jaren compositie filmmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Matthijs is werkzaam als freelance componist, arrangeur en dirigent. Hij componeerde Brigand voor één van zijn eigen (jeugd-)orkesten. Het is een opgewekte mars die ook bij kleinere bezettingen kan klinken als een klok.


Niv. B

Tijdsduur: ± 3.15 min. Prijs: € 74,- Bestelnummer: (16.F547)
TTT
Remembrance / Willy Hautvast I

Met Remembrance blikt Willy terug op zijn muzikale carrière. Willy heeft op tal van verschillende wijzen een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de blaasmuziek. Hij is bekend als de schepper van tal van arrangementen van klassieke werken en originele composities. Daarnaast kennen wij hem als als jurylid bij concoursen, commissielid bij dirigentenexamens en bekleedde hij functies in de kunsteducatie. Willy weet dit bijzonder kleurrijke muzikale leven op zijn geheel eigen karakteristieke wijze in noten te vangen. Het resulaat is een zeer toegankelijke compositie met een nostalgisch karakter.

Niv. B/C

Tijdsduur: ± 7.30 min. Prijs: € 74,- Bestelnummer: (15.F539)
TTT
Drum Down / Willy Hautvast I

Drum Down betekend letterlijk: overstemmen. Drummers krijgen nu de gelegenheid! Ook in jeugdorkesten en orkesten in de lagere afdelingen,willen drummers wel eens op de voorgrond treden. Welnu daar is dit werkje voor geschreven. Voor gevorderden mag er naar hartenlust geïmproviseerd worden. Zo niet dan kan de uitgeschreven partij gespeeld worden.

Niv. B

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 74,- Bestelnummer: (15.F534)
TTT
Three Note Honk / Dirk van der Niet   I
fanfare

Een kort, eenvoudig en herkenbaar werkje, speciaal geschreven met het oog op proeflessen. Leerlingen die een klein aantal proeflessen hebben gevolgd, kunnen aanschuiven bij de harmonie of fanfare en zo desgewenst deelnemen aan een concert. Bij de proeflessen moeten de leerlingen de volgende tonen leren spelen:
C-instrumenten: g/a/b
F-instrumenten: f /g/a
Bb-instrumenten: c/d/e
Eb-instrumenten: g/a/b

Niv. A/B

Tijdsduur: ± 2 min. Prijs: € 84,- Bestelnummer: (13.F517)
TTT
Ballad for Band / David Seeker   I

Een betekenis van Ballade is 'muziekstuk van episch-lyrisch karakter, zonder tekst' en dat zegt genoeg..........

Niv. B/C

Tijdsduur: ± 2.45 min. Prijs: € 84,- Bestelnummer: (13.F516)
TTT
The Oldtimer Rag / David Seeker   I

De Ragtime is een laatnegentiende-eeuwse Amerikaanse muziekvorm, voorafgaand aan de jazz. Ragtimes werden oorspronkelijk uitsluitend gemaakt voor piano en vooral veel gespeeld in clubs en bars in New Orleans, door zwarte pianisten. De stijl kenmerkt zich door een strakke baspartij en een hier tegen in gaande melodie, waarbij de timing net niet helemaal spoort. Hierdoor ontstaat het gevoel van ragged time: verscheurde maat. In Nederland is de rag The Entertainer van Scott Joplin het bekendst geworden, mede door de film The Sting. The Oldtimer Rag is een oorspronkelijke ragtime voor blaasorkest van de hand van David Seeker.

Niv. B/C

Tijdsduur: ± 2.45 min. Prijs: € 84,- Bestelnummer: (12.F507)
TTT
Intrada en Fantasia / Joop van Eck   I

Dit werk is uitstekend geschikt als openingswerk van een concert. Na het plechtige 'Intrada' volgt de speelse 'Fantasia'. Het werk is speelbaar voor een goed bezet jeugdorkest.
voor jeugdorkest in harmonie- of fanfare bezetting

Niv. B/C

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (10.F448)
TTT
’t Is Oranje! / Rob Draijer I

Rob Draijer tekende voor zowel de muziek als de tekst van 't Is Oranje! Rob componeerde dit werk n.a.v. een vraag van de beheerder van de Provinciale Bibliotheek Amateur Muziek (PBAM) in Nijverdal, dhr. Wout Ligterink. Hij was namelijk op zoek naar geschikt repertoire voor Koninginnedag voor harmonie/fanfare met zang voor basisschool of jeugdkoor. Zo ontstond dit nieuwe Oranjelied met een frisse melodie in swing stijl en een hoog oranjegehalte. Wordt standaard geleverd met een zangpartij (die naar believen bijgemaakt mag worden). Het werk is ook leverbaar voor koor SATB, bas, drums en piano, welke desgewenst samen met de orkestversie uitgevoerd kan worden. De koorset bestaat uit 1 koorpartituur (koor SATB/bas/drumset/piano) en 20 koorpartijen.

Niv. C  

Tijdsduur: ± 4 min.

Prijs: € 94,-
Prijs: € 52,-
Prijs: € 31,-

Bestelnummer: (07.F343) 1 stemmig of SATB
Bestelnummer: (07.F343k) koorset SATB
Bestelnummer: (07.C343) combo set

TTT
El Cordobès - Paso Doble / Geert FlikI
Partituur en geluidsopname

Een melodieuze Paso Doble van de hand van Geert Flik.
Live-opname Harmonie Concordia Margraten o.l.v. Jos Dobbelstein

Niv. C 

Tijdsduur: ± 3.30 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (06.F316)
TTT
Barbara’s Shuffle / David SeekerI

Barbara’s Shuffle, werd in 1989 gecomponeerd voor het voormalige Trompetterkorps van de Artillerie en hun  dirigent Jan Hendriks en door dit Korps op CD opgenomen onder nummer ES 46.964. Zoals al uit de titel opgemaakt kan worden, betreft het een ontspannen werkje in het lichte genre.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 3 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (06.F287)
TTT
Kleine Koraalfantasie / Co VriendI

Dit werk bestaat uit 2 delen. Het eerste deel (Es-Groot) is opgezet volgens het schema A1-B-A2;  het tweede deel (As-Groot) is gezet in een rondovorm: A-B-A-C-A. Een koraal besluit de compositie.  Dit werk is geplaatst in het Groot Repertorium, derde afdeling fanfare. Een volledige opname door het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest  o.l.v. Piebe Bakker is op aanvraag te verkrijgen.

Niv. B/C 

Tijdsduur: ± 5.30 min. Prijs: € 94,- Bestelnummer: (02.F105)
TTT
Absarokas Sunrise / Dirk van der NietI

Deze stemmige originele compositie voor harmonie en fanfare, beschrijft de zonsopgang boven de  Absarokas bergketen in de Amerikaanse staat Montana. Hoewel de compositie vraagt om uitgebreid  slagwerk (het werk kan samen met een slagwerkgroep uitgevoerd worden), straalt deze rust en weidsheid uit, met mooie lange melodische lijnen.

Niv. B/C 

Tijdsduur: ± 5 min. Prijs: € 84,- Bestelnummer: (01.F94)
TTT
Tango Argentina / Joop de Winter (met solo accordeon ad lib.)I

Een heerlijke tango in klassieke stijl, gezet voor harmonie/fanfare met een optionele solo voor  accordeon, waardoor de typische Argentijnse sfeer van de tango versterkt wordt.

Niv. C 

Tijdsduur: ± 3.30 min. Prijs: € 104,- Bestelnummer: (02.F88)
TTT
In Memoriam / Christiaan Janssen  I
Dit werk werd gecomponeerd ter herdenking van de overledenen, i.h.b. de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Het werk is daarom bij uitstek geschikt voor de 4-mei-viering en herdenkingsplechtigheden, maar ook als stemmig (inspeel-)werk bij repetities en concerten.

Niv. B/C

Tijdsduur: ± 4 min. Prijs: € 52,- Bestelnummer: (01.F77)
TTT
Dick / Erik Peetam  I
Dit originele koraal werd in opdracht van een aantal leden van muziekvereniging Lamoraal van Egmont gecomponeerd ter nagedachtenis aan hun muziekvriend Dick Scholten, die op 39-jarige leeftijd aan de spierziekte A.L.S. overleed. Het werd met medeweten en volgens de wens van Dick, door Lamoraal van Egmontvoor het eerst uitgevoerd op 18 september 2000, tijdens de avondwake voorafgaand aan zijn begrafenis.

Niv. B/C

Tijdsduur: ± 2.40min. Prijs: € 52,- Bestelnummer: (01.F73)
TTT
Danses en España / Arie J. VlamI

Geinspireerd op melodievoering, ritmes en dansvormen uit het Spaanse taalgebied.  Het bestaat uit vier delen die ook onafhankelijk van elkaar gespeeld kunnen worden: Paso-Doble, Habanera, Bolero-Rumba, Paso-Doble. CD: OUDe VLAMmen Digitaal, muziekvereniging Sint-Caecilia Lutjebroek  Te bestellen bij F.I. Weel, Asterlaan 12, 1614 SV Lutjebroek, tel. 0228-514589

Niv. C  

Tijdsduur: ± 11 min. Prijs: € 124,- Bestelnummer: (99.F40)
TTT