Algemeen

Ars Nova / Kees Schoonenbeek (voor vocaal kwartet (SSAA) of gemengd koor en harmonie orkest) 
Caecilia Cantate / Arie J. Vlam (koor SATB met harmonie/fanfare)
Commemorating / Ruud Mourik (harmonie met uitgebreid slagwerk, koor SATB en orgel)
Drinklied der Haarlemsche Meybloempjes / Dirk van der Niet (koor SATB en harmonie)
Fairy Tale / Erik Peetam
Finsterlicht / Dirk van der Niet (koor SATB, viool, klarinet en piano)
Frühling / Co Vriend (sopraan en hout-ensemble)  
Harvest of New / Erik Peetam (fanfare en koor)
Largo uit Regina Magna / Ruud Mourik (koor SATB en harmonie)
Les oreilles de m'oiselle Fitou / Dirk van der Niet (koor SATB en blaaskwintet)
Sing brightly / Dirk van der Niet (sopraan, koor SATB en dubbel blaaskwintet)
Siyahamba / Thomas Krause (harmonie en driestemmig of vierstemmig koor)
Stabat Mater / Co Vriend (blaasnonet of orgel/piano en koor SATB of vrouwenkoor)
’t Is Oranje! / Rob Draijer (koor met harmonie/fanfare en/of combo)

Largo uit Regina Magna / Ruud Mourik (koor SATB en harmonie)I
Partituur en geluidsopname

In een inmiddels vrij ver verleden voer Ruud Mourik op het cruise schip Regina Magna naar Noorwegen. De prachtige vergezichten, het noorderlicht en de stilte waren voor hem een bron van inspiratie. Dit resulteerde in een groot werk met de gelijkluidende naam voor groot orkest, koor, orgel en slagwerk. Het Largo uit Regina Magna is nu door Ruud uitgewerkt tot een zelfstandig werk voor koor en harmonie-orkest. Ook zeer geschikt voor plechtige gelegenheden zoals de 4 mei herdenking.

De tekst luidt:

Lux aeterna, lux aeterna luceat quaerentibus pacem.
Pax omnibus, ubique.
Lux luceat in semita, lux quaerentibus pacem.

Eeuwig licht, eeuwig licht moge schijnen voor wie op zoek is naar vrede.
Vrede voor iedereen, overal.
Laat licht schijnen op het pad, licht voor hen die vrede zoeken.


Dit werk wordt geleverd inclusief 20 koorpartijen.

Niv. C

Tijdsduur: ± 3.15 min. Prijs: € 104,- Bestelnummer: (21.H585)
TTT
Commemorating / Ruud Mourik (harmonie met uitgebreid slagwerk, koor SATB en orgel)I
infoPartituur en geluidsopname

Commemorating is een groot werk van Ruud Mourik voor harmonie-orkest met uitgebreid slagwerk, koor en orgel. Het Largo uit Regina Magna is in dit werk onder andere omgeven door klankvelden die ontstaan doordat instrumentalisten te maken krijgen met een niet-standaard notatie en zij genoteerde ritmen zelf moeten verdelen binnen de maat. Bij de tweede afwijkende notatie moeten ze binnen 2,3 of 4 seconden korte ritmisch genoteerde figuren, op verschillende toonhoogtes, zelf indelen. Een uitdagende en deels onalledaagse compositie. Ook zeer geschikt voor plechtige gelegenheden, zoals de 4-mei herdenking. Voor meer informatie over alle bijzonderheden: klik op de PDF-knop. Voor de partituur en een geluidsimpressie: klik op de youtube-knop.

Dit werk wordt geleverd inclusief 20 koorpartijen.

Niv. D

Tijdsduur: ± 13.50 min. Prijs: € 154,- Bestelnummer: (21.H576)
TTT

Les oreilles de m'oiselle Fitou / Dirk van der Niet (koor SATB en blaaskwintet) I

geluidsvoorbeeldpartituurinstrumentaalkoorpartij

Dirk tekende voor zowel de tekst als de muziek van deze compositie voor koor SATB en blaaskwintet. Hij schreef het ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het Goylants Kamerkoor. U kunt de partituur, de instrumentale partijen en de koorpartij geheel gratis downloaden door op de PDF-knoppen te klikken. Na het openen kunt u de PDF's inzien, opslaan en printen. Veel zang en speelplezier!! Natuurlijk kunt u ook een geprinte set bestellen. Indien u voor het instuderen van de koorpartijen de beschikking wilt hebben over een midi-bestand, stuur dan een mailtje.......

Niv. D  

tijdsduur: ± 5.10 min.

Prijs: € 00,- indien u zelf print
Prijs: € 41,- voor een complete set per post


bestelnummer: (17.KB561) incl. koorset 20x
TTT
Sing brightly / Dirk van der Niet (sopraan, koor SATB en dubbel blaaskwintet) I
sopraan, koor en dubbel blaaskwintet

Dirk tekende voor zowel de tekst als de muziek van deze compositie voor sopraan, koor SATB en dubbel blaaskwintet. Hij schreef het ter gelegenheid van het 45-jarig jubileum van het Goylants Kamerkoor.

Niv. D  

tijdsduur: ± 4.15 min.

Prijs: € 94,-

bestelnummer: (13.E509) incl. koorset 20x
TTT
Frühling / Co Vriend (sopraan en hout-ensemble) I

Dit lied, op tekst van Herman Hesse, werd gecomponeerd ten behoeve van het project LenteWind 2010 in Vriezenveen en is een ode aan de lentetijd. (geluidsfragmenten: live-opname CD Lentewind 2010 / Houtgroep van de Koninklijk Erkende Vriezenveense Harmonie o.l.v. Arnold Span m.m.v. Karin Hertsenberg - sopraan)

Niv. C/D 

Tijdsduur: ± 2.00 min. Prijs: € 63,- bestelnummer: (10.S439)
TTT
Drinklied der Haarlemsche Meybloempjes / Dirk van der Niet (koor SATB en harmonie) I
harmonie

Drinklied der Haarlemsche Meybloempjes is oorspronkelijke een drinklied uit 1649. In de negentiger jaren werd het door Dirk nieuw leven in geblazen ter gelegenheid van een concert van het Amsterdamse Westers Harmonie Korps en het koor van cafe Welling. Westers Harmonie Korps is voortgekomen uit het bedrijfsorkest van de vroegere Wester Suikerfabrieken te Amsterdam. Cafe Welling ligt vlak achter het concertgebouw en in het 'cafekoor' zongen destijds ook enkele opmerkelijke en bekende nederlanders. De opening met een begeleiding in de vorm van een bourdon en diepe trom, doet denken aan oude tijden. Op het moment van het canonische vervolg en een onverwachte disconant, komen we plotsklaps in het heden terecht. Op bladzijde vier van de partituur is in het notenbeeld een fles herkenbaar. In de betreffende maten brengen orkest en koor kroeggeluiden ten gehore....... Deze bladzijde werd als achtergrond gebruikt van de affiche voor het concert. Het werk werd nooit officieel uitgegeven. Daar komt met deze uitgave verandering in.

Niv. B  

tijdsduur: ± 3 min.

Prijs: € 104,-

bestelnummer: (12.H416) incl. koorset 20x
TTT
Finsterlicht / Dirk van der Niet (koor SATB, viool, klarinet en piano)) / I

Gecomponeerd voor het Goylants Kamerkoor, die samen met violiste Rosanne Philippens, klarinettist Dirk van der Niet en pianiste Geertje Nooitgedagt de premiere voor haar rekening nam.

Niv. D 

Tijdsduur: ± 3.30 min. Prijs: € 74,- bestelnummer: (08.S362)
TTT
’t Is Oranje! / Rob Draijer I
harmoniefanfare

Rob Draijer tekende voor zowel de muziek als de tekst van 't Is Oranje! Rob componeerde dit werk n.a.v. een vraag van de beheerder van de Provinciale Bibliotheek Amateur Muziek (PBAM) in Nijverdal, dhr. Wout Ligterink. Hij was namelijk op zoek naar geschikt repertoire voor Koninginnedag voor harmonie/fanfare met zang voor basisschool of jeugdkoor. Zo ontstond dit nieuwe Oranjelied met een frisse melodie in swing stijl en een hoog oranjegehalte. Wordt standaard geleverd met een zangpartij (die naar believen bijgemaakt mag worden). Het werk is ook leverbaar voor koor SATB, bas, drums en piano, welke desgewenst samen met de orkestversie uitgevoerd kan worden. De koorset bestaat uit 1 koorpartituur (koor SATB/bas/drumset/piano) en 20 koorpartijen.

Niv. C  

tijdsduur: ± 4 min.

Prijs: € 94,-
Prijs: € 52,-

bestelnummer: (07.H343) of (07.F343)
bestelnummer: (07.H343k) optionele koorset SATB
TTT
Ars Nova / Kees Schoonenbeek (voor vocaal kwartet (SSAA) of gemengd koor en harmonie orkest) I
Partituur en geluidsopname

In de 14e eeuw ontstond in Frankrijk een nieuwe wijze van componeren: Ars Nova. In deze compositie  krijgt dit begrip een nieuwe betekenis: hedendaagse compositie technieken, gecombineerd met het  "Ave Maria" van Tomas Luis de Victoria (1548-1611) staan voor een nieuwe "Ars Nova". De betoverende  sfeer die voortkwam uit de fascinerende dialoog tussen het vocaal kwartet - bestaande uit sopranen  Hannie Slingerland en Klaartje van Veldhoven, mezzo-sopraan Natascha Morsink en alt-mezzo Carina Vinke-  en Regionaal Concertorkest Wilskracht o.l.v. Jos van der Sijde, is niet in woorden te vatten. Ars Nova kwam tot stand met ondersteuning van Unisono/Compam en kan ook geleverd worden in een zetting voor gemengd koor SATB en harmonie orkest.

Niv. D/E 

tijdsduur: ± 11 min. Prijs: € 194,- bestelnummer: (05.H242) SSAA
bestelnummer: (05.H242) SATB
TTT
Fairy Tale / Erik Peetam (tekst: Willem Weisfelt) (met sopraan zangstem)I

Fairy Tale wordt vanuit het gezichtspunt van de prinses bezongen, die in de macht van een draak eenzaam en verdrietig gevangen zit in haar toren. Via een vogel geeft ze een signaal naar de buitenwereld in de hoop  dat een ridder haar lot zal vernemen en tot een actie om haar te bevrijden zal overgaan. De ridder die de  boodschap ontvangt toont moed en probeert de prinses inderdaad te bevrijden, maar hij kan niet vechten  tegen de draak die de prinses gevangen houdt, want deze is voor hem iets ongrijpbaars en de prinses  moet helaas in haar lot berusten! Van dit werk is op aanvraag een live registratie van de première door de  Shell Harmonie Amsterdam o.l.v. Jan Schut met Sabine Kirsten als sopraan te verkrijgen.

Niv. D
Niv. Soliste D/E 

Tijdsduur: ± 16 min. Prijs: € 154,- Bestelnummer: (04.H202)
TTT
Caecilia Cantate / Arie J. Vlam (koor SATB en harmonie/fanfare)  I
harmoniefanfare

Een prachtige cantate, opgedragen aan de beschermheilige van de muziek.

Niv. C

tijdsduur: ± 4.30 min. Prijs: € 104,- bestelnummerr: (04.H194) incl. koorset 20x
TTT
Stabat Mater / Co Vriend (koor SATB met blaasnonet/orgel of vrouwenkoor (SA) met piano/orgel) I
harmoniefanfare

Co Vriend componeerde dit lied met de ramp die tijdens de nieuwjaarsnacht 2001 in  Volendam plaats vond, nog vers in het geheugen. Het lied is bedoeld om troost te bieden bij dramatische gebeurtenissen en herdenkingsplechtigheden, inclusief uitvaartdiensten. De Nederlandse tekst van dit Stabat Mater, waarin het ultieme verdriet van de moeder die haar zoon verliest, tot uitdrukking komt, spreekt in dit opzicht zeer aan. De volgende zettingen zijn leverbaar: (bij alle zettingen worden 20 koorpartijen geleverd) SATB met hobo/althobo/2 klarinetten / fagot / trompet / 2 hoorns / euphonium (01.S76a) SATB met sopraansax / 2 altsaxen / tenorsax / trompet / 2 hoorns / euphonium / bastuba (01.S76b) SATB met orgel (01.S76c) SA met piano of orgel (01.S76d)

Niv. C

tijdsduur: ± 4.30 min. Prijs: € 74,-
Prijs: € 74,-
Prijs: € 63,-
Prijs: € 63,-

bestelnummer: (01.S76a) SATB + "hrm ensemble"
bestelnummer: (01.S76b) SATB + "fnf ensemble"
bestelnummer: (01.S76c) SATB + orgel
bestelnummer: (01.S76d) SA + piano/orgel

TTT
Siyahamba / Thomas Krause (drie- of vierstemmig koor met harmonie) I
Partituur en geluidsopname

Gebaseerd op een gospel uit Zuid-Afrika met als tekst: "Siyahamb'e khukanyeni kwenkhos", hetgeen zo ongeveer betekent: "We lopen allen onder het licht van God". Een eigentijdse maar tegelijkertijd zeer toegankelijke compositie met de mogelijkheid uitgebreid Afrikaanse percussie in te zetten. Eventueel kan de Gospel worden meegezongen door een aparte zanggroep of een aantal orkestleden. De tekst en melodie van de Gospel worden meegeleverd. Lleverbaar met een op veler verzoek door Thomas Krause verzorgde koorzetting voor drie gelijke stemmen en vierstemmige koorzetting (SATB). Waterlands Blazers Ensemble o.l.v. Luc Mager en Theo Jansen

Niv. C 

tijdsduur: ± 6 min. Prijs: € 94,-
Prijs: € 31,-
bestelnummer: (99.H35)
bestelnummer: (99.Z35) koorset 20 partijen
TTT
Harvest of New / Erik Peetam (fanfare met zang) I
partituur en geluidsopname

Erik Peetam componeerde 'Harvest of New' in het kader van een compositie wedstrijd, uitgeschreven door het Alkmaars Conservatorium met als thema The End of the Century. Het is geschreven voor fanfare en zang (tekst Carlo Verhaar). Winnaar van de publieksprijs. De lyrics kunnen zowel solistisch als met koor gezongen worden.
Fanfare 'Kunst en Vriendschap' Wittem o.l.v. Paul Oligschläger

Niv. C/D 

tijdsduur: ± 7.30 min. Prijs: € 114,- bestelnummer: (98.F24)
TTTMissen

Missa Amicitiae / Co Vriend (harmonie/fanfare/orgel en koor SATB )
Missa Sancta Caecilia / Arie J. Vlam (gemengd koor met harmonie/fanfare)
Missa Jubiloso / Christiaan Janssen (gemengd koor met fanfare)
Missa in tempore perfecto / Co Vriend (gemengd koor met orgel)
Requiem / Co Vriend (vier zangsolisten SATB, koor SATB en harmonie of fanfare)
Requiem / Co Vriend (vier zangsolisten SATB, koor SATB, orgel en trompet)

Missa in tempore perfecto / Co Vriend (gemengd koor met orgel) I
koor en orgel

De betekenis van de titel is ontleend aan het feit dat vroeger, in de oude muziek, voordat de maatstreep was uitgevonden, 3 een heilig, volmaakt getal was (de drie-eenheid). Dat er een enkele maat in een andere  maatsoort is geschreven, duidt erop dat men vroeger ook al in de fout ging en omdat de componist ook  maar een mens is, overkwam hem hetzelfde …… De Mis bestaat uit de volgende delen: Kyrie, Gloria, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei.  Het werk wordt geleverd met 20 koorstemmen en 2 orgelpartituren.

Niv. C 

tijdsduur: ± 10 min. Prijs: € 114,- bestelnummer: (04.ZO216)
TTT
Missa Sancta Caecilia / Arie J. Vlam (gemengd koor met harmonie/fanfare) I
harmoniefanfare

Deze mis is een ode aan de beschermheilige van de muziek wiens naam door veel muziekverenigingen  gedragen wordt. De mis werd oorspronkelijk voor gemengd koor en orgel gecomponeerd.  Arie Vlam maakte zelf de zetting voor gemengd koor en harmonie/fanfare.  De Mis bestaat uit de volgende delen: Kyrie, Gloria, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei.  Het werk wordt geleverd inclusief 20 koorstemmen en orgelpartituur.

Niv. C 

tijdsduur: ± 12 min. Prijs: € 194,- bestelnummer: (04.H185) of (04.F185)
TTT
Missa Jubiloso / Christiaan Janssen (gemengd koor met fanfare of orgel) I
fanfareorgel

Zoals de titel reeds zegt: een “jubelende Mis”! De Mis bevat de volgende delen:  Kyrie (Andante Cantabile), Gloria (Allegro Brillante), Sanctus (Andante Maestoso),  Benedictus (AndanteEespressivo) en Agnus Dei (Moderato Maestoso).  Het werk wordt geleverd inclusief 20 koorstemmen en orgelpartituur.

Niv. C 

tijdsduur: ± 12min. Prijs: € 194,-
Prijs: € 124,-
bestelnummer: (04.F134) met fanfare
bestelnummer: (04.ZO134) met orgel
TTT
Missa Amicitiae / Co Vriend (harmonie/fanfare/orgel en koor SATB) I
harmoniefanfare

Een vierdelige, in het Latijn gezongen mis voor harmonie, fanfare of orgel (ook verkrijgbaar voor symfonieorkest of brassband) en gemengd koor. De mis is in diverse zettingen reeds uitgevoerd in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland  en mag daarom met recht “Mis voor Vrienden” genoemd worden. De delen zijn: Kyrie, Gloria, Sanctus/Benedictus en Agnus Dei. N.B.: inclusief 20 koorstemmen en orgelpartituur.

Niv. C/D 

tijdsduur: ± 15 min. Prijs: € 234,-
Prijs: € 234,-
Prijs: € 144,-
bestelnummer: (99.H46) SATB + harmonie
bestelnummer: (99.F46) SATB + fanfare
bestelnummer: (99.ZO46) SATB + orgel
TTT
Requiem / Co Vriend (vier zangsolisten SATB, koor SATB en harmonie of fanfare) I
harmoniefanfare

De componist heeft zich door de dramatische tekst van het Requiem laten inspireren tot een zowel voor de toehoorders als de uitvoerders boeiende, maar tevens zeer toegankelijke compositie. Wordt geleverd met 20 koorpartijen.

Niv. D 

tijdsduur: ± 30 min. Prijs: € 394,-
Prijs: € 394,-
bestelnummer: (03.H172) harmonie
bestelnummer: (03.F172) fanfare
TTT
Requiem / Co Vriend (vier zangsolisten SATB, koor SATB, orgel en trompet) I

De componist heeft van bovenstaand requiem een aparte versie gemaakt voor deze bezetting.

Niv. D 

tijdsduur: ± 30 min. Prijs: € 254,- bestelnummer: (03.ZO172)

TTT