Algemeen


Brand! / Ton Kerkhof - Marian van Gog / arr. Mari-anne Hof
CASH - The Musical
/ Ton Kerkhof - Marian van Gog / arr. Rogier Kramer
De ridder en de jonkvrouw / tekst en liedjes: Elna Lerk / arr. voor blaasorkest en instrumentale delen: Carl Wittrock
Drop met een Liedje (korte Sinterklaas musical) / arr. Joop de Winter (4 st. variabel met 2 percussie partijen)
Kus me, ik ben een prins / tekst: Don Duyns / muziek: Jacob de Haan
Stop, dé Musical Tegen Zinloos Geweld / Ton Kerkhof-Marian van Gog / arr. Joop de Winter

Kus me, ik ben een prins / tekst: Don Duyns / muziek: Jacob de Haan  I
harmoniefanfaredraaiboekgeluidsvoorbeeld

Kus me, ik ben een prins is een musical voor de groepen 7 en 8 van de basisschool.

Bijzonderheden: Leefdtijdscategorie: 11/12 jarigen / Speelduur: ca. 60 minuten / Basisrolverdeling: een hele klas, ongeacht het aantal leerlingen.

Het basis-musical-pakket bestaat uit:
* CD met de instrumentale delen en liedbegeleidingen
* CD met de instrumentale delen en liedjes compleet met zang
* Draaiboek met alle teksten en regieaanwijzingen
* Liedteksten
* Uitvoeringsrechten

Daarnaast is een optionele orkestset beschikbaar: de instrumentale delen en liedbegeleidingen zijn ook verkrijgbaar voor harmonie-orkest of fanfare. In verband met zaken als balans en verstaanbaarheid is uitgegaan van een klein begeleidingsorkest.

Per locatie dient een basis-musical-pakket te worden aangeschaft. In verband met royaltyverplichtingen en wettelijk beschermde auteursrechten, is het niet toegestaan pakketten of onderdelen daarvan te kopiëren dan wel uit te lenen. Een uitzondering vormen de zangpartij en liedteksten: deze mogen voor gebruik binnen de eigen locatie vrijelijk gekopieerd worden.

Klik en bekijk de trailer!!

Gecomponeerd en geschreven in opdracht van Kunstfactor.

Niv. B

tijdsduur: ± 60 min.

Prijs: € 148,- (basis-musical-pakket)
Prijs: € 194,- (set harmonie)
Prijs: € 184,- (set fanfare)

bestelnummer: (14.M524)
bestelnummer: (14.H524)
bestelnummer: (14.F524)

TTT
De ridder en de jonkvrouw / tekst en liedjes: Elna Lerk / arr. voor blaasorkest en instrumentale delen: Carl Wittrock  I
harmoniefanfaredraaiboekgeluidsvoorbeeld

De ridder en de jonkvrouw is een musical voor de groepen 4 en 5 van de basisschool. De ridder moet bewijzen dat hij dapper genoeg is om met de jonkvrouw, die hij dagelijks toezingt onder aan haar toren, te mogen trouwen. Uiteraard slaagt hij met glans: hij wint het riddertoernooi en vangt een bijzondere draak. Het sprookje eindigt zoals dat bij een sprookje hoort: de bruiloft wordt gevierd met zang en dans en ze leefden nog lang en gelukkig…. Bijzonderheden: Leefdtijdscategorie: 8/9 jarigen Speelduur: ca. 30 minuten Basisrolverdeling: een hele klas, ongeacht het aantal leerlingen.

Het basis-musical-pakket bestaat uit:
* CD met de instrumentale delen en liedbegeleidingen
* CD met de instrumentale delen en liedjes compleet met zang
* CD met powerpoint en flipchart bestanden
* Draaiboek met alle teksten
* Liedteksten
* Uitvoeringsrechten

Daarnaast is een optionele orkestset beschikbaar: de instrumentale delen en liedbegeleidingen zijn ook verkrijgbaar voor harmonie-orkest of fanfare. In verband met zaken als balans en verstaanbaarheid is uitgegaan van een klein begeleidingsorkest. Aanvullende partijen zoals fagot, basklarinet en baritonsaxofoon, zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Per locatie dient een basis-musical-pakket te worden aangeschaft. In verband met royaltyverplichtingen en wettelijk beschermde auteursrechten, is het niet toegestaan pakketten of onderdelen daarvan te kopiëren dan wel uit te lenen. Een uitzondering vormen de zangpartij en liedteksten: deze mogen voor gebruik binnen de eigen locatie vrijelijk gekopieerd worden.

Gecomponeerd en geschreven in opdracht van Kunstfactor.

Niv. B

tijdsduur: ± 30 min.

Prijs: € 115,- (basis-musical-pakket)
Prijs: € 168,- (set harmonie)
Prijs: € 158,- (set fanfare)

bestelnummer: (14.M519)
bestelnummer: (14.H519)
bestelnummer: (14.F519)

TTT
Brand! / Marian van Gog - Ton Kerkhof / arr. Mari-anne Hof  I
partituur

Brand! is een Benny Vreden afscheidsmusical uit 2006 voor de basisscholen. De dialogen en liedtekstenzijn van de hand van Marian van Gog en de muziek van Ton Kerkhof. Mari-anne Hof heeft het werk gearrangeerd voor variabele bezetting.

Kleinkapelle heeft een brandweerkazerne waar ze trots op mogen zijn: een kazerne met alles erop en eraan. Twintig man personeel (afhankelijk van het aantal kinderen dat meespeelt), twee grote auto's en een ladderwagen. Kortom de droom van elke gemeente. Er is maar één probleem: in een klein en rustig dorp als Kleinkapelle is nooit brand. Er gebeurt sowieso nooit wat! Maar daar heeft het brandweerkorps iets op gevonden. De kazerne is het middelpunt geworden van allerlei activiteiten. Elke morgen begint met een swingend sportuurtje voor iedereen die maar mee wil doen, de bejaardenbingo wordt in de kantine gehouden en de brandweerlui klussen er vrolijk op los. Maar dan komt er een nieuwe wethouder in het dorp. En dat geeft problemen. Helemaal nu de commandant, de oude Nol, over een paar dagen met pensioen gaat. Hoe moet dat nu met het spetterende afscheidsfeest voor Nol? En wie van de bezoekers is de nieuwe (door de wethouder aangewezen) commandant, die incognito de kazerne verkent. Kortom, een stoere musical ! Leefdtijdscategorie: 9+ / speelduur: 1 uur / 9 liedjes De basis rolverdeling is voor 24 rollen.  De musical Brand kan gemakkelijk met meer of minder kinderen worden gespeeld.  De minimale bezetting is 10 kinderen, de uitbreiding voor meer kinderen is onbeperkt. De musical bevat de volgende liedjes: 1. Uit de brand 2. Nooit iets... 3. Voel je fit 4. Misleid 5. Gelukt 6. Brand! 7. In vuur en vlam 8. Het uur van de waarheid 9. Uit elkaar.

Aanwijzingen: Het Basis Musical pakket (Benny Vreden) bestaat uit: * De audio-cd met de liedjes (zang en soundmix) * 1x muziekbundel * 1x tekstboek * opvoerrechten. Per locatie dient een basis-musical-pakket te worden aangeschaft. In verband met royaltyverplichtingen en wettelijk beschermde auteursrechten, is het niet toegestaan pakketten (of onderdelen daarvan) te kopiëren dan wel uit te lenen. Losse boekjes zijn bij te bestellen; prijzen op aanvraag. Voor meer info over Benny Vreden musicals zie: www.bennyvreden.nl

Niv. C 

tijdsduur: ± 60 min. Prijs: € 334,- (complete materiaal) bestelnummer: (11.V463)
TTT
CASH - The Musical / Muziek: Ton Kerkhof - Dialogen en liedteksten: Marian van Gog / arr. Rogier Kramer   I
harmoniefanfare

Dit verhaal gaat over een bank waarbij geld geen rol speelt en kan gezien worden als een kleine steek onderwater naar de huidige situatie in de financiële sector:

CASH is een filiaal van Euro-bankiers, de grote, belangrijke, maar oersaaie bank. Er heerst een griepvirus en ook directeur Cas de Graaf moet ziek naar huis. Tijdens zijn afwezigheid gaat het roer drastisch om. Het bankfiliaal verandert, niet zonder slag of stoot, in een gezellige, vrolijke boel. Maar er gebeurt meer: klanten hebben zo hun eigen problemen, oplichters proberen de bank geld afhandig te maken, zwerver Rick Rijk blijkt opeen cash te hebben en dan is er ook nog uitvinder Lex; hij wil een lening voor zijn uitvindingen........

De musical bevat de volgende liedjes: 1. Cash / 2. Efficiënt / 3. Red de snoeshaan / 4. Werk aan de winkel / 5. Wachten is leuk / 6. Uitvindingen / 7. Delen / 8. Het nieuwe zakendoen / 9. Vaarwel

Het musical-pakket van CASH bevat naast een tekstboekje en de muziekbundel ook nog een dvd-box met twee cd's: de audio-cd met alle liedjes van de musical en een cd-rom met heel veel extra's zoals een aanplakbiljet, uitnodigingskaarten, voorbeeld decor, dansbeschrijvingen, extra geluiden etc. De basis rolrolverdeling is voor 24-28 rollen. Maar er staan op de cd-rom ook uitwerkingen voor ongeveer 50 rollen en voor een minimale bezetting van 14 rollen.
Voor harmonie of fanfare bezetting, het complete musical materiaal inclusief tekstboekje, plus de uitvoeringsrechten.
Voor meer info over Benny Vreden musicals zie: www.bennyvreden.nl


Niv. C

tijdsduur: ± 1 uur Prijs: € 324,- bestelnummer: (10H.H422) of (10.F422)
TTT
Stop, dé Musical Tegen Zinloos Geweld / Ton Kerkhof-Marian van Gog / arr. Joop de Winter  I
partituur

Deze Benny Vreden musicalheeft als ondertitel: Pesten? STOP ermee! Een eigentijds thema dat helaas maar  al te vaak in de aandacht is. Deze musical kwam tot stand in samenwerking met de landelijke Stichting  TegenZinloosGeweld die hiermee dit thema op muzikale manier bespreekbaar wil maken. De vierstemmige  zetting is ideaal voor een gezamenlijk project met de plaatselijke basisschool, waardoor dit thema zowel op  school als bij de muziekvereniging voor het voetlicht gebracht wordt. Het jeugdorkest kan daarbij tevens aan  actieve werving op de basisschool doen. Voor 4-stemmige variabele zetting met twee percussie partijen, het complete musical materiaal, bestaande uit de CD met de liedjes en de soundmix, de handleiding/muziekbundel en een tekstboekje, plus de uitvoeringsrechten.
Voor meer info over Benny Vreden musicals zie: www.bennyvreden.nl

Niv. B/C 

tijdsduur: ± 30 min. Prijs: € 258,- bestelnummer: (06.J322)
TTT
Drop met een Liedje (korte Sinterklaas musical) / arr. Joop de Winter  (4 st. variabel met 2 percussie partijen)  I
geluidsvoorbeeldvariable bezetting

Deze korte Sinterklaas musical is eveneens afkomstig van Benny Vreden produkties en is een muzikaal Pietenspel, bedoeld om de ontvangst van Sinterklaas nog leuker en spannender te maken. Sinterklaas vindt dat er te weinig gezellige sinterklaasliedjes gezongen worden en hij besluit daarom maar eens een  jaar in staking te gaan …! De Pieten zitten hier natuurlijk enorm mee in hun maag en proberen op allerhande manieren, tevergeefs, de Sint zover te krijgen dat hij toch “aan het werk gaat”. Door het best bewaarde geheim uit het paleis van  de Sint prijs te geven weten de Pieten hem uiteindelijk toch in beweging te krijgen en wel door hem een pot drop  te beloven … Wat is het geval? De Sint is helemaal gek van drop maar mag dat in Nederland nooit eten omdat zijn baard dan zwart wordt. Dus nu dan wel! Veel kinderen kennen deze musical en de liedjes eruit nog uit hun basisschooltijd. Wordt geleverd met het complete musical materiaal van Benny Vreden produkties.
Voor meer info over Benny Vreden musicals zie: www.bennyvreden.nl
Electronisch geluidsvoorbeeld.

Niv. B

tijdsduur: ± 15 min. Prijs: € 178,- bestelnummer: (04.J204)
TTT

 


Kerst

Drie Rovers en de Ster / arr. Joris Roossen (kinderkoor met harmonie/fanfare/jeugdorkest)
Een Kaart met een Geheim / arr. Joop de Winter (4-stemmige variabele bezetting + percussie)
Het mooiste Geschenk / Hans Peters jr. - Thera Coppens / arr. Joris Roossen (kinderkoor met harmonie/fanfare/jeugdorkest) 


Een Kaart met een Geheim / arr. Joop de Winter (Benny Vreden Kerstmusical, 4-stemmige variabele bezetting + percussie)   I
variabele bezetting

Een kaart met een geheim is een korte sfeervolle musical voor kinderen van 4 - 12 jaar. Het is een bijzonder verhaal, dat zich kan afspelen in deze tijd. Echter, het verhaal leent zich ook voor een Dickens-achtige setting. Kinderen uit alle groepen kunnen er aan mee doen, maar u kunt er ook voor kiezen om het spel door één groep te laten uitbeelden. De vijf liedjes worden door alle groepen ingestudeerd. Een volwassene speelt de hoofdrol in het spel. Meneer Pol heeft een dierenwinkeltje. Het is een klein armoedig winkeltje waar zelden iets verkocht wordt. Toch is het winkeltje zijn lust en zijn leven. Hij woont, eet en slaapt tussen de dieren en is er heel gelukkig. De kinderen komen vaak en graag bij meneer Pol. Om naar zijn verhalen te luisteren en te helpen met de verzorging van de dieren. Dan wordt het Kerstmis. Alle kinderen zijn vol van het komende feest, maar meneer Pol heeft niet eens een boom. Waarom niet? En van wie is die oude kerstkaart die hij al jaren zorgvuldig bewaart? Door een aardig gebaar komen ze achter zijn geheim en... lossen het op. Zo wordt het een heel bijzondere kerst voor iedereen! Het musicalpakket bestaat uit: de Kerstfeest CD (ingezongen en soundmix versie, 9 liedjes), één muziekbundel (van de Kerstfeest CD), een tekstboekje (handleiding musical, musical- en liedteksten) en de onbeperkte opvoerrechten. Per locatie dient een basis-musical-pakket te worden aangeschaft. In verband met royaltie-verplichtingen en wettelijk beschermde auteursrechten, is het niet toegestaan pakketten te kopiëren dan wel uit te lenen. Leefdtijdscategorie: 4-12 / Aantal rollen: 18 / Minimaal aantal spelers: 6
Voor meer info over Benny Vreden musicals zie: www.bennyvreden.nl

Niv. B/C

tijdsduur: ± 40 min. Prijs: € 226,- bestelnummer: (09.V412) inclusief musicalset
TTT
Drie Rovers en de Ster / Lea Smulders-Frans Luyten / arr. Joris Roossen (harmonie/fanfare/jeugdorkest en kinderkoor)I
harmoniefanfare

Acht liedjes uit de gelijknamige kerstmusical met titels als Er waren eens …, Weet je nog,  Sterrenlied en Eind goed, al goed. Drie rovers die in de kerstnacht op roof uitgaan komen  met een heel andere buit thuis dan ze gedacht hadden… Wordt geleverd met de verteltekst een set van 20 koorpartijen. Tevens bieden wij u een aanvullend pakket, bestaande uit de volledige oorspronkelijke musical met tekstboekje, de opnames met en zonder zang en het onbeperkte uitvoeringsrecht. Hierdoor wordt uitvoering van de complete musical met jeugdorkest en kinderkoor mogelijk.
Voor meer info over Benny Vreden musicals zie: www.bennyvreden.nl

Niv. B 

tijdsduur: ± 15 min. Prijs: € 138,-
Prijs: actuele prijs BV + verzendkosten
bestelnr: (03.H146) of (03.F146) set harmonie/fanfare
bestelnr: (03.M146) musicalset
TTT
Het mooiste Geschenk / Hans Peters jr. - Thera Coppens / arr. Joris Roossen  (harmonie/fanfare/jeugdorkest en kinderkoor)I
harmoniefanfare

Zeven liedjes uit de gelijknamige kerstmusical voor harmonie/fanfare/jeugdorkest en kinderkoor met titels als  "In het verre Oosten", "Sterrenlied" en "Het Mooiste Geschenk", incl. het verhaal als verteltekst. Inclusief 20 koorpartijen. Tevens bieden wij u een aanvullend pakket, bestaande uit de volledige oorspronkelijke musical met tekstboekje, de opnames met en zonder zang en het onbeperkte uitvoeringsrecht. Hierdoor wordt uitvoering van de complete musical met jeugdorkest en kinderkoor mogelijk.
Voor meer info over Benny Vreden musicals zie: www.bennyvreden.nl

Niv. B 

tijdsduur: ± 14 min. Prijs: € 138,-
Prijs: actuele prijs BV + verzendkosten
bestelnummer: (00.H65) of (00.F65) set harmonie/fanfare
bestelnummer: (00.M65) musicalset
TTT